Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tyúkláb fánk Katicától

Tyúkláb fánk Katicától
Tyúkláb fánk Katicától
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még tart a farsangi szezon... így most is fánkot készítettem. Most ez egy különleges alakzatú, kevés élesztővel, és viszonylag hamar elkészíthető változat, mely nem csak finom, de mutatós is... nekem 36 db "tyúklábacskám" lett ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 12 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a rummal keverjük ki egy tálkában.
  2. A lisztet, a sót, a cukrokat egy másik tálban keverjük össze, a közepébe készítsünk egy lyukat, öntsük bele a tejfölt, morzsoljuk rá az élesztőt, és adjuk hozzá a tojásos rumot.
  3. Dagasszunk belőle egy rugalmas tésztát. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kanál lisztet.
  4. Így egy nagyon jó állagú tésztát kapunk, ami nem ragad. Letakarva pihentessük egy fél órát.
  5. Pihentetés után osszuk 6 részre a tésztát, és ujjnyi vastag rudakat sodorjunk belőle. (A deszkát nem kell lisztezni, mert a tészta nem ragad.) Ezeket vágjuk 7-8 cm-es darabokra. Vágjuk be az egyik végét a feléig, majd a másik oldalról is, de előtte fordítsunk rajta 90 fokot. A két vágást fordítsuk ki egymással szembe, így egy kereszt alakot kapunk.
  6. Pihentessük még 10 percet, majd közepesen meleg olajban süssük ki. Az első oldalát 2-3 percig fedő alatt, majd fordítsuk meg a tésztát, és már fedő nélkül süssük még 2 percig. A felesleges olajat itassuk le róla.
  7. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 937
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tyúkláb, fánk, tyúkláb formájú fánk

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

xena969
xena969 Tue, 2016-02-09 08:24

Édesanyám gyerekkoromban gyakran sütött tyúklábat. Sajnos a receptet már évek óta nem találtam, anyukámat hiába is kérdezném, Alzheimer-kórban szenved, lassan engem sem ismer meg. Nagyon hálás vagyok Neked ezért a receptért, visszaadtál vele egy darabot a gyerekkoromból. Köszönöm!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Tue, 2016-02-09 08:57

Örömmel tölt el, hogy segíthettem.
Édesanyádnak a körülményekhez képest kívánok még sok-sok, boldog együtt töltött évet szerettei körében. Vigyázz Rá nagyon,mert Őt nem pótolhatód.

290
finomliszt 50 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 1 ek
friss élesztő 1 dkg
tejföl 18 dkg
rum 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 4 db