Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tyúkláb Mártiti konyhájából

Tyúkláb Mártiti konyhájából
Tyúkláb Mártiti konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha gyors, és egyszerű sütit akarok, általában ezt készítem. Pikk-pakk kész. Nálunk van, aki porcukorral szereti, és van, aki lekvárt ken rá. Én csak úgy, minden nélkül szeretem, a saját ízéért. :o) 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszt kivételével összekeverjük az alapanyagokat. Utoljára adjuk hozzá óvatosan a lisztet, nehogy túl kemény legyen a tésztánk. Érdemes megkóstolni, hogy elég édesnek érezzük e, mert ez is egyénileg változik, ki milyen édesen szereti.
  2. Akkor jó, ha még jól formálható, de a kezünkhöz már nem ragad.
  3. Ezt a tésztát tulajdonképpen pihentetni sem kell, elég annyi idő, amíg a deszkát elővesszük, és az olajat vagy zsírt felforrósítjuk. Persze, ha pihen egy kis ideig, az nem árt neki.
  4. A nyújtódeszkát meglisztezzük, de nyújtófát nem használunk. Egyszerre csak egy maréknyi tésztát veszünk ki, és rudat sodrunk belőle. Én kb. 1,5 ujjnyi vastagságúra szoktam sodorni.
  5. 7-8 cm hosszúságúra vagdossuk egy éles késsel. Az egyik végét bevágjuk a közepéig, a másik végét átfordítjuk 90'-ban, és azt is bevágjuk, széthajtjuk, hogy négy lábat kapjunk. Lehet más formára is készíteni, én már így szoktam meg. Addig ismételjük ezt a műveletet, amíg a tésztánk el nem fogy.
  6. Bő, forró olajban vagy zsírban megsütjük az egyik oldalát szép pirosra, majd megfordítjuk, hogy a másik oldala is megsüljön. Vigyázzunk, ne süssünk egyszerre sokat, mert kissé megdagadnak. Hagyjunk köztük helyet.
  7. Én papírtörlőre szedem, hogy feligya a felesleges zsiradékot. A tetejére szórhatunk porcukrot, de kenhetünk rá gyümölcslekvárt vagy nutellát is. Egy kiadós leves után is tökéletes tészta. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 668
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártiti

Mióta szakács: 2015.08.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny, Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Tyúkláb, az egyszerűen nagyszerű, túrós fánk, túrófánk tyúkláb formában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1230
tehéntúró 50 dkg
tejföl 40 dkg
tojás 3 db
cukor 5 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
rum 2 ek
porcukor 5 dkg
2 kávéskanál
napraforgó olaj 8 dl