Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tzatzikis tésztasaláta

Tzatzikis tésztasaláta
Tzatzikis tésztasaláta
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt is egy gasztronómiai magazinban találtam. Egy kicsit a saját ízlésemre alakítottam, és elkészítettem. Nagyon finom könnyű fogás, köretnek is tökéletes pl. sült csirke mellé, de akár pörköltek mellé is kínálhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós-olajos (1 ek olívaolaj) lobogó vízben megfőzzük a tésztát. Ha megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, és 2 ek olívaolajjal összekeverjük. Kihűtjük.
  2. Az uborkát megmossuk, legyaluljuk.
  3. Egy tálba tesszük a joghurtot, belereszeljük a fokhagyma gerezdeket.
  4. A kaprot és a mentát leöblítjük, a vizet lerázzuk róluk, majd apróra vágjuk. Belekeverjük a joghurtba.
  5. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a lereszelt uborkát.
  6. A kihűlt tésztával összekeverjük. A paradicsomokat megmossuk, és díszítésnek a saláta tetejére helyezzük.
  7. Hűtőbe tesszük pár órára, majd tálaljuk, akár sült húsok mellé köretnek, de önálló könnyű fogásként is finom fogás.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 220
elküldve: 3
receptkönyvben: 108
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tésztasaláta tzatzikivel, joghurtos uborkás tésztasaláta, fokhagymás tésztasaláta paradicsommal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

579
penne 40 dkg
kígyóuborka 60 dkg
fokhagyma 4 gerezd
görög joghurt 400 ml
fekete bors 1 kávéskanál
kapor 1 csokor
menta 1 marék
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
koktélparadicsom 10 dkg