Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Uborka erdei gombával

Uborka erdei gombával
Uborka erdei gombával
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt hétvégéről friss kapor a konyhában. Így hát a gombhoz már csak a kabát kellett.
(Csak nem megint egy német recept? :-) )

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Héjában főtt burgonya, vagy mint a képen ma itthon csupán néhány pirított kiflikarika.
Száraz, zamatos fehérbor illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, hosszában felezzük, majd vastagra karikázzuk.
  2. A gombát megtisztítjuk. Ha konzerv, jól lecsöpögtetjük.
  3. A bacont felaprítva serpenyőben, a vajon világosra sütjük.
  4. Hozzáadjuk az uborkát, a gombát, rövid ideig pároljuk.
  5. Felöntjük a levessel és a tejszínnel.
  6. Sóval, kevés cukorral, a felaprított kapor felével megszórjuk.
  7. 10 percig fedő alatt, 5 percig fedő nélkül pároljuk.
  8. Tálaláskor a maradék kaporral megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 961
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes uborkás gombasaláta, tejszínes erdei gomba uborkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

192
uborka 75 dkg
gomba 25 dkg
bacon 4 dkg
vaj 2 ek
szárnyas alaplé 1.2 dl
főzőtejszín 1 dl
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál