Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Uborkaleves michelle konyhájából

Uborkaleves michelle konyhájából
Uborkaleves michelle konyhájából
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem túl gyakran főzünk marhahúslevest, de amikor mégis, alig várom a másnapot, amikor ezt a hidegen/melegen egyaránt nagyon finom furcsaságot készítjük belőle.

A receptet anyósomtól kaptam, az ő konyhájában ettem először ilyet. Úgy tudom, hogy ő egy lengyel barátnőjétől tanulta, úgyhogy ez egy igazi országokon és korosztályokon átívelő recept :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sós vízben eltett uborkát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. A burgonyát ugyanakkora kockákra daraboljuk, mint az uborkát.
  3. Az uborkát a vajon kb. negyed órát pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, ezzel újraforrásig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a burgonyát, és együtt egy óráig pároljuk (amíg a krumpli meg nem puhul - ez jóval tovább tart az átlagosnál, az uborka miatt), a vizet folyamatosan pótolva, ha szükséges.
  5. Felöntjük a leszűrt húslevessel, és összeforraljuk.
  6. A liszt és tejföl keverékével behabarjuk.
  7. Végezetül összemelegítjük a levesből megmaradt és szintén apróra vágott sárgarépával.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 099
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

michelle

Mióta szakács: 2013.01.15.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyha: lengyel
kategória: levesek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös uborkaleves, habart uborkaleves, marhahúslevesben főtt uborkaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

102
marha alaplé 2 l
sárgarépa 2 közepes db
kovászos uborka 0.5 kg
vaj 5 g
burgonya 0.5 kg
tejföl 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek