Uborkás limonádé cukormentesen recept

Uborkás limonádé cukormentesen
Uborkás limonádé cukormentesen
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hőségben a kedvenc frissítőm az uborkás limonádé! Nem olyan édes, mint gyümölcsös társai, és az uborkás ízesítés miatt ez kb. a legalacsonyabb kalória- és cukortartalmú limonádé, amit el lehet képzelni. 

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Esetleg, ha van kéznél (cukormentes) akác- vagy bodzaszörp, abból is tegyünk hozzá egy picit.

Vagy ha úgy tartja kedvünk, ginnel is kipróbálhatjuk, persze így a kalóriatartalom már magasabb lesz. :)

receptjellemzők

konyha: ausztrál
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: italok
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

uborkás limonádé, uborkás limonádé cukor nélkül, zöldséges limonádé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk, és turmixgépben összepépesítjük az uborkát. Szűrőn vagy egy sűrű textilen keresztül átszűrjük a levét - a többit kidobjuk. Én egy kanálnyit visszakeverek az uborkalébe, hogy picit sűrűbb legyen (ajánlom).
  2. Két citromot kifacsarunk, hozzáadjuk az átszűrt uborkaléhez (kb. ugyanannyi uborka- és citromlével dolgozok).
  3. 3-4 evőkanál erytritolt teszünk hozzá, jól összekeverjük.
  4. Az így kapott szirupot a hűtőbe tesszük 15-20 percre. Ezalatt fel fog oldódni az erytritol.
  5. Jégkockákat dobunk bele, és felöntjük enyhén savas ásványvízzel. Uborkaszeletekkel a poháron szervírozzuk.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 009
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mentesen kérem

Mióta szakács: 2014.11.02.
38 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

76