Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Uborkasaláta Moncsitól

Uborkasaláta Moncsitól
Uborkasaláta Moncsitól
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvenc salátánk. Most meghámoztam az uborkát, mivel a kertben termett, a paradicsom, a paprika is onnan származik. Egyébként nem szoktam. Az elkészítés folyamata így tehát az eredeti receptem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az uborka súlya minden esetben eltérő. A víz mindig az uborka mennyiségének a duplája legyen. Nem szoktam méregetni, szemmel dolgozom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát jól megmossuk, és héjastól legyaluljuk. Megsózzuk, és 25 percig állni hagyjuk a sóban.
  2. Közben elkészítjük a saláta levét. A vízben elkeverjük az ecetet, a cukrot, a borsot, a pirospaprikát. Vékonyra szeleteljük a hagymát, a paprikát. A koktélparadicsomot egyben tesszük bele. Jó a hagyományos paradicsom is, ezt is vékonyra szeljük.
  3. Beletesszük az uborkát, amelyet egy kicsit kinyomkodunk, hogy ne legyen nagyon sós.
  4. 10-15 percig állni hagyjuk a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Ha nem elég savanyú, tehetünk bele még egy kis ecetet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 342
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

s-moncsi

Mióta szakács: 2010.04.17.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

saláta, uborkasaláta, ecetes uborkasaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

64
uborka 40 dkg
ecet 2 ek
cukor 3 ek
1 ek
bors 1 csipet
fűszerpaprika 1 csipet
víz 8 dl
koktélparadicsom 10 db
vöröshagyma 1 közepes db
paprika 1 közepes db