Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Üdítő meggyleves citrommal

Üdítő meggyleves citrommal
Üdítő meggyleves citrommal
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

...amikor jól esne egy kis leves, de sürget az idő, és a meleg is perzsel, ezzel az üdítő meggylevessel nem lehet melléfogni!

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg kimagozott meggybefőtt a levével együtt (kb. 1 l)
  • 2 ek cukor (kihagyható)
  • 1 tasak bourbon vanília ízesítésű cukor
  • csipetnyi só
  • 1 citrom felszeletelve
  • 1 fahéjrúd
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 12 db szegfűszeg
  • 6 db szegfűbors
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 ek vanília ízű pudingpor

ajánlat

Természetesen langyosan is finom, de lehűtve a legfinomabb. A mandulaforgács és a citromfű is illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet levével együtt fazékba tesszük, és felöntjük 8 dl vízzel.
  2. Hozzáadjuk a cukrokat, a sót, a citromot és a fahéjat.
  3. A szegfűszeget és a szegfűborsot teatojásba tesszük, és így kerülnek bele a levesbe, hogy a végén ne kelljen halászgatnunk őket.
  4. Forrás után maximum 10-15 percet főzzük. Ezt követően kivesszük a citromszeleteket és a fűszereket.
  5. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, és összeforraljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 515
elküldve: 16
receptkönyvben: 368
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: 2

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes meggyleves, pudingos meggyleves, vaníliás meggyleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!