Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Udon

Udon
Udon
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Japán egyik legnépszerűbb és egyben legegyszerűbb étele az udon. Nyáron hidegen, az év többi szakában melegen fogyasztják. Régiónként, családonként, egyénenként változhat az összetétele, persze mindenki a sajátjára esküszik. Nekem is sikerült néhány kísérletezgetéssel a saját ízlésemnek megfelelően kiakítani ezt a verziót.

 


hozzávalók / 2 adag

 


  • 2 csomag udon tészta

  • 600 ml dashi

  • 2 ek mirin
  • 60 ml szójaszósz (ízlés szerint)


  • szárított wakame

  • pirított szezámmag

  • kamaboko (félhold alakú halpogácsa)

  • zöldhagyma

  • Shiitake gomba

  • Bunashimeji gomba

  • mitsuba (japán vadpetrezselyem, íze a zellerre emlékeztet, helyettesíthető petrezselyemmel)


 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a tésztát és szétporciózzuk két mélyebb tálba.
  2. Elkészítjük a dashit, hozzáadjuk a mirint, szójaszószt, sót.
  3. A Shiitake gombák kalapját középen x alakban bemetsszük. Pár perc alatt a többi gombával a dashiban megfőzzük.
  4. A tésztára kanalazzuk a levest és a személyenként egy-egy csipet szárított wakamét, apróra vágott zöldhagymát, egy-két szelet kamabokot, mitsubát (de akár félbe vágott főtt tojást, tempurát) teszünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 729
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-12-17 12:38

Narutot hol lehet venni? Ha nem japánban lakik az ember, thx :)

Oli
Oli / Oli Sat, 2008-12-27 20:21

Igen, nagyon jól feldobja mondjuk egy "obento" látványát. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-10-28 12:32

Jó de mi az a rózsaszín??? :o)

Oli
Oli / Oli Tue, 2008-10-28 15:51

Szia Marcsa!
Kamaboko a neve, pépesre őrölt halból készült, különféle alakúra (általában ovális vagy félkör) préselt szeletkék. Gőzölve vagy roston sütve kapható az üzletekben (sajnos csak Japánban és Koreában). Tésztaételekbe és levesekbe is tehetjük.

Oli
Oli / Oli Tue, 2008-05-06 14:48

Köszönöm szépen ezt a nagy megtiszteltetést! :)) A fotózást csak röviddel élte túl, mert hamar megettük. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-05-06 11:38

Az oldal legszebb kompozíciója címet adományozom erre a receptedre:)