Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Új leves

Új leves
Új leves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem gondoltam volna, hogy egy krumplileves lehet ilyen finom! :)  Az eredeti receptet egy újságban láttam, de azt bacon helyett kecskesajttal kínálták. Ha valaki gondolja, készítse el sajttal, aztán írja meg, hogy sikerült. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újkrumplit jól átdörzsöljük, megmossuk, felkockázzuk.
  2. Az egyik újhagymát felkarikázzuk, és a krumplival együtt forró vajon+olajon 1-2 perc alatt lepirítjuk.
  3. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt ca. 15 perc alatt puhára főzzük.
  4. Botmixerrel/turmixgépben/krumplinyomóval pürésítjük.
  5. A bacont tetszés szerint feldaraboljuk (én szeletelt bacont ujjnyi szélességűre vágtam). Lepirítjuk, szűrőkanállal félreszedjük.
  6. A másik újhagymát hosszú csíkokra vágjuk, és a bacon zsírjában lepirítjuk.
  7. A levest mélytányérba szedjük, szórunk bele sült bacont, a tetejére pedig teszünk a hosszúra vágott sült újhagymából, ...majd megismételjük, mert annyira finom! :) Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 762
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

minyima

Mióta szakács: 2015.01.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplikrémleves, burgonyakrémleves, tejszínes krumplileves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

455
újkrumpli 0.5 kg
újhagyma 2 db
alaplé 1 l
vaj 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
habtejszín 1.5 dl
bacon 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint