Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Új-zélandi báránysült mentaszósszal

Új-zélandi báránysült mentaszósszal
Új-zélandi báránysült mentaszósszal
180 perc / előkészület: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában már fagyasztva is sok helyre eljut a híres Új-Zélandi bárány. Habár leginkább fagyasztva szeli át a kontinenseket, ez ne ijesszen el attól, hogy kipróbáld. Egy szép oldalas vagy comb kiváló ünnepi ebéd. Ez a húsvét most erről lett híres. 

hozzávalók / 6 adag

Bárány sütése

Köret elkészítése

Mentamártás

ajánlat

Mindenkinek, aki unja a mókust és szeret kísérletezni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Bárány sütése

  1. Előző este vegyük ki a fagyasztóból a bárányt. A többi hozzávalót a só és bors kivételével keverjük össze.
  2. Tegyünk a keverékbe zúzott fokhagymát, majd alaposan kenjük be vele a bárányt, és egy nagy szemeteszsákba tegyük bele. Öntsük rá a maradék páclevet. Hagyjuk a hűtőben másnapig. Eddig ezt nem lehet elrontani.
  3. Sütés előtt vegyük ki a bárányt, és hagyjuk elől 1 órát szobahőmérsékleten. Házi kedvenceknek ilyenkor a konyha tabu!
  4. A sütőt tekerjük fel 180 C-ra, és egy nagyobb tepsibe tegyük bele a bárányt, sózzuk meg, és a borral locsoljuk, majd tegyük mellé a meghámozott, felaprított zöldségeket. Fedjük le egy alufóliával, és süssük 2-2,5 órán át.
  5. Az utolsó 10-15 percre vegyük le a fóliát, és pirítsuk aranybarnára.

Köret elkészítése

  1. A burgonyát keverjük össze a fűszerekkel, és a bárány utolsó 30 percében tegyük be a sütőbe egy sütőtálcán. Legjobb, ha a bárány van felül, burgonya alul. Aztán amikor kivesszük a bárányt, a burgonyát felülre tesszük, hogy az is megbarnuljon.

Mentamártás

  1. A vizet forraljuk fel a cukorral, sóval, tegyük bele a mentalevelet és az ecetet. Forraljuk 10-15 percig, amíg kissé sűrűbb, melaszos állaga nem lesz.
  2. Keverjük össze a tejföllel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 426
elküldve: 3
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

báránysült, báránysült mentamártással, báránysült sütőben sütve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1465
bárányhús 2.5 kg
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 3 gerezd
méz 2 ek
kakukkfű 1 ek
rozmaring 1 ek
1 teáskanál
fehérbor 3 dl
paradicsom 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
burgonya 1.5 kg
1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
menta 1 csokor
víz 1.5 dl
fehérborecet 0.5 dl
cukor 1 ek
1 csipet
tejföl 1 dl