Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újburgonya mángolddal

Újburgonya mángolddal
Újburgonya mángolddal
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szép nagy leveleket növesztett a mángold a kertben, muszáj volt belőle valamit készíteni.:) Kevés tejföllel könnyű vacsorának is kiváló, de köretként is izgalmas.

hozzávalók / 4 adag

  • 80-100 dkg újburgonya
  • 25-30 levél mángold (vagy 30-40 spenótlevél)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 tk só
  • 1/2 pohár víz
  • pár tekerés bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat dörzsöljük meg, vagy hámozzuk le vékonyan, majd karikázzuk fel.
  2. A mángold leveleit mossuk meg, és távolítsuk el a középső, vastag eret a levelekből.
  3. A vajat olvasszuk fel a serpenyőben, dobjuk rá a burgonyát, sózzuk, borsozzuk meg, préseljük/reszeljük rá a fokhagymagerezdeket, öntsük rá a fél pohár vizet.
  4. Majd a tetejére dobjuk rá a mángold leveleket is, végül fedjük le az ételt, és pároljuk addig, amíg a burgonya meg nem puhul (kb. 10-15 perc).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 660
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mángoldos újkrumpli, fokhagymás-mángoldos újborgonya, újkrumpli mángolddal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!