Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újévi korhelyleves Kittitől

Újévi korhelyleves Kittitől
Újévi korhelyleves Kittitől
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újévkor nem hogy főzni nincsen kedvünk általában, de a déli, még rosszabb esetben délutáni ébredés után az előző napi bulitól megviselt gyomor képes produkálni a farkaséhség tüneteit, ezért nem mindegy, mivel nyugtatjuk meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1-2 evőkanál zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd pirospaprikával és fokhagymával tovább sütjük egy kicsit.
  2. Ha a káposzta nagyon savanyú, mossuk ki, mielőtt a fazékba tennénk. Felöntjük vízzel, és lassú tűzön főzni kezdjük a babérlevéllel, egész borssal együtt. Húsz perc után beletesszük a tarját, majd tíz perc múlva mehet rá a vastagabb karikákra szelt kolbász is.
  3. Öt perccel a vége előtt lejjebb vesszük a lángot, tejföllel és liszttel habarjuk, illetve egy csokor apróra vágott kaporral ízesítjük.
  4. Tálaláskor a tetejét extra tejföllel és kaporral is megszórhatjuk, kínáljuk fehér kenyérrel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 499
elküldve: 14
receptkönyvben: 419
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Országh Kitti

Mióta szakács: 2012.05.02.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: újév

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marcsika23
marcsika23 Sun, 2013-12-29 16:22

Köszönöm a receptet.Istenien néz ki,elkészítem.Boldog Új évet kívánok.

657
savanyú káposzta 1 kg
füstölt-főtt tarja 25 dkg
csípős kolbász 20 dkg
babérlevél 3 db
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
mangalica zsír 2 ek
víz 1 l
füstölt pirospaprika 1 ek
tejföl 3 dl
kapor 1 csokor
finomliszt 2 evőkanál