Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újévi lencseleves Panka konyhájából

Újévi lencseleves Panka konyhájából
Újévi lencseleves Panka konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugye újévkor kötelező lencsét enni. Ki így, ki úgy. Mi így szoktuk elfogyasztani az éves "pénz" mennyiséget.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, kiválogatjuk, és beáztatjuk kb. 2 órára. A sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a karalábét megtisztítjuk, és felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát lereszeljük, és egy pici olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lecsepegtetett lencsét és a zöldségeket, valamint a felkockázott szalonnát.
  3. Felengedjük vízzel, attól függően, mennyi levest szeretnénk. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Olajból, lisztből és pirospaprikából rántást készítünk.
  5. Tehetünk bele valamilyen levesbetétet ízlés szerint. Amikor megfőtt minden, beletesszük a rántást, és alaposan elkeverjük.
  6. Mikor kész, a tejfölt elkeverjük a mustárral, majd ezt is beletesszük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 41 227
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Panka80

Mióta szakács: 2014.12.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: újév

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustáros lencseleves, lencseleves rántással, tejfölös lencseleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

889
vöröslencse 25 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1.5 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 kis db
napraforgó olaj 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
füstölt szalonna 10 dkg
3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
tejföl 4 ek
víz 1 l
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál