Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újhagyma-krémleves

Újhagyma-krémleves
Újhagyma-krémleves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósoméktól kaptam egy csokor újhagymát frissen szedve a kertből, és a férjem levest rendelt vasárnap ebédre, ez lett belőle :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat apró darabokra vágjuk, majd az olajban a cukorral és a margarinnal megpirítjuk, karamellizáljuk.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, és addig kevergetjük, míg aranybarna nem lesz. Ekkor felöntjük a borral, és kicsit elforraljuk belőle az alkoholt, majd jól összeturmixoljuk.
  3. Végül hozzáöntjük az alaplét, és sóval, borssal meg köménnyel ízesítjük, és hagyjuk, hadd rotyogjon. Mikor az újhagyma zöld színe kezd átváltani barnásba, akkor elkészült.
  4. Tálalásnál én reszelt sajtot és pirított zsemlekockát kínáltam hozzá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 377
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves újhagymából, hagymakrémleves, fehérboros hagymakrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

214
vöröshagyma 3 közepes db
újhagyma 5 közepes db
fehérbor 1.5 dl
csirke alaplé 6 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
cukor 1 ek
margarin 1 ek
olívaolaj 1 ek