Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újhagymás-burgonyás cukkinikrémleves

Újhagymás-burgonyás cukkinikrémleves
Újhagymás-burgonyás cukkinikrémleves
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a tavasz, már mindenféle krémlevest főztem, gondoltam keresek valami újat. Ezt találtam, kis átalakítással így készítettem el. Párom nem szereti a tök egyik formáját sem, ez így nagyon ízlett neki. Telerakta reszelt sajttal, isteni benne az olvadt trappista. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, és feltesszük annyi erőlevesben főni, amennyi épp csak, hogy ellepi őket. Takaréklángon fedő alatt puhára főzzük őket.
  2. Lehúzzuk a levest a tűzről, és hozzáadjuk a krémsajtot, a füstölt sajtot, majd botturmix segítségével krémesre pürésítjük. Ha túl sűrűnek látjuk, adjunk hozzá egy kis vizet. :-)
  3. Reszelt sajttal, pirítóssal, levesgyönggyel tálaljuk, de nagyon finom frissen vágott petrezselyemmel, snidlinggel is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 316
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lindy

Mióta szakács: 2011.02.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

cukkinikrémleves, cukkinikrémleves újhagymával, krémleves cukkiniből

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Wed, 2017-08-02 18:46

Készülő félben... :) Nálunk a füstölt sajt most elmaradt, a tömlős krémsajt viszont pulykasonkás ízű (ez volt a boltban :D). Kíváncsian várom/várjuk az eredményt.

209
cukkini 2 nagy db
újhagyma 5 közepes db
burgonya 2 db
alaplé 7 dl
tömlős krémsajt 20 dkg
füstölt sajt 3 dkg