Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újhagymás uborkasaláta

Újhagymás uborkasaláta
Újhagymás uborkasaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a saláta tökéletes bármilyen ételhez köretnek, vagy nyári napokon behűtve magában is könnyű finomságként lehet fogyasztani.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd legyaluljuk.
  2. A hagymát apró karikára vágjuk a zöld részével együtt (ha zsenge), majd rátesszük az uborkára.
  3. A feldarabolt zöldségekre tesszük a sót, cukrot és ecetet, majd alaposan összeforgatjuk. Nem szükséges vízben elkészíteni az ecetes öntetet, hiszen az uborka elég lédús, hogy bőven legyen leve a salátának. Ha elkészültünk, betesszük a hűtőbe, és váruk legalább fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Tálalás előtt megszórjuk egy kis borssal és őrölt paprikával, valamint ízlés szerint tejföllel, joghurttal vagy anélkül kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 261
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gigimiu

Mióta szakács: 2013.03.31.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
vegetáriánus: vegán
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

uborkasaláta, hagymás uborkasaláta, ecetes uborkasaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

55
uborka 60 dkg
újhagyma 4 közepes db
2 tk
cukor 3 tk
ecet 2 tk
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint