Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ujjas perec

Ujjas perec
Ujjas perec
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legalább két fő kell az elkészítéséhez, mert elég hosszadalmas, de megéri a fáradtságot, mert nagyon finom. Én a lányommal szoktam sütni, mire feldarabolok egy csíkot, ő már a tepsibe is rakja.
Mi úgy szeretjük, ha puha, ezért teljesen össze szoktuk rakni a tepsibe, de ha hagyunk egy kis távolságot, akkor ropogósabb, és nem sül össze.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
  2. Egy mély keverő tálban a tojást, a tejfölt, a zsírt, a sót és a cukrot habosra keverjük.
  3. Adunk hozzá lisztet és a felfuttatott élesztőt. Puha tésztát gyúrunk.
  4. Lisztezett deszkán kb. 2 cm hosszú csíkokat vágunk, amit henger alakúra sodrunk, majd picit lelapítjuk.
  5. 1/2 cm darabokat vágunk belőle, a lisztezett ujjunk hegyére tekerjük, mint egy gyűrűt, és egyből a zsírozott, lisztezett tepsibe tesszü úgy, hogy majdnem összeérjenek.
  6. A tetejét vigyázzva megkenjük a felvert tojással.
  7. Előmelegített sütjük. A tepsiből rögtön kiszedjük.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 917
elküldve: 4
receptkönyvben: 203
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes perec, édes-sós perec, lakodalmas perec

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rubito
rubito Fri, 2012-12-21 10:17

Szia! Szeretném a hétvégén elkészíteni a perecet, de nem tudom, hogy a nagy pohár tejfölből melyiket használjam. a 450 grammosat vagy a 375-öset?
köszi! Panni

beba200
Hoprik ferencné / beba200 Fri, 2012-12-21 22:06

Szia! A 450 grammosat. Remélem nem késtem még el a válasszal. Én is megsütöm vasárnap. Kellemes ünnepet kívánok!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-06-03 14:21

Kedves beba200!

Az nagyon jó, is-is, ugyanis a vendégeink három kisgyerekkel jönnek, és így kicsit sós lesz ez a rágcsa, de nem igazán, teljesen, és ez jó lesz, tutira biztos, hogy el fog fogyni, köszönöm, hogy szóltál:-)))
Nagyon szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

beba200
Hoprik ferencné / beba200 Fri, 2011-06-03 11:24

Kedves Éva! Köszönöm a jó kívánságot és szeretném felhívni a figyelmed, hogy ez a perec nem kimondottan sós, édeskés-sós.
Jó pihenést és minden jót kívánok, üdv: Gyöngyi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-06-02 21:23

Kedves Gyöngyi!
Vendégek jönnek júli 18-án, előtte még zűrös,sulis, intéznivalós, és szerencsésen nyaralós a dolog, de akkor , készítek édes finomságot, nem nehéz,tömény krémes édességet,- de valami édes finomságot, és ezt a sósat is:-))Beszámolok,mennyire ízlett:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-06-02 08:45

Kedves Hoprik Ferencné!
Tiéd lett 2011. június 1. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-01 20:47

Nagyon guszta kis perecek, de az is látszik, hogy ebben már hatalmas nagy gyakorlatotok van:-)))
Minden esetre mentve, és ki kell próbálni, én is puhábban szeretem, háááát, majd a lánnyal nekilátunk, remélem, sikerül nekünk is..-))
Szép estét, és szép napos holnapot!
Éva-Anyóca

beba200
Hoprik ferencné / beba200 Thu, 2011-06-02 19:44

Szia Éva-Anyóca! Gyakorlat? Az nem kell hozzá, csak idő és türelem, de megéri ráfordítani azt a pár órát, mert az íze kárpótol mindenért. Biztos sikerül nektek is és addig legalább együtt a család, ami nem utolsó szempont. Majd írd meg milyen lett? üdv: Gyöngyi

1705
tojás 5 db
tejföl 450 g
sertészsír 15 dkg
1 ek
cukor 7 ek
élesztő 5 dkg
tej 0.5 dl
finomliszt 100 dkg
tojás 1 db
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál