Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újkrumpli főzelék virslivel

Újkrumpli főzelék virslivel
Újkrumpli főzelék virslivel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap főztem ezt a főzeléket, és eszembe jutott a Nagymamám, akinek minden ételhez volt egy nyári és egy téli elkészítési módja. Ez a mama nyári krumplifőzeléke. Mindig mondta, ki kell használni a nyarat, mert akkor minden jobb, és milyen igaza volt! Erre akkor jöttem rá, amikor a fagyasztóból más íze volt mindennek. Az üveges még elmegy, ma is inkább konzerválok. Visszatérve a recepthez, mindig volt zöldfűszere a kertben ládákban. A tárkonyecetet is maga készítette, pár erős szálat betett egy dunsztosüvegbe, felöntötte 10%-os ecettel, és kész is volt. Ezt használta télen mindenhez, amihez kellett. Én is követem a példát. Próbálják ki ezt a főzeléket, nagyon finom, nem fognak csalódni benne!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újkrumplit megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk, vízbe tesszük.
  2. A hagymát és a zöldpaprikát nagyon apró darabokra kockázzuk. A paradicsomot is felkockázzuk. A fokhagymát lereszeljük, vagy préseljük.
  3. A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a zöldpaprikát, és elkezdjük pirítani. Sózzuk, így enged egy kis levet, beletesszük a paradicsomot, a fokhagymát és a fűszerpaprikát is.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszasütjük a zsírjára, előbb fedő alatt, utána levesszük.
  5. Beletesszük a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, ha kell még sózzuk. Nagy lángon főzzük, hogy a hagyma és paprika szétfőjön.
  6. Amikor a krumpli megpuhult, elkészítjük a habarást. Kiveszünk a főzelékből egy kis tálba két merőkanálnyit, botmixerrel aprítjuk, beletesszük a tejfölt és az ecetet, majd visszaöntjük a többihez, és lassú tűzön hagyjuk.
  7. A virslit felkarikázzuk, és beleszórjuk, és még egyet forralunk rajta. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 543
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

bárányka

Mióta szakács: 2012.01.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplifőzelék, krumplifőzelék újkrumpliból, tejfölös burgonyafőzelék

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

414
újkrumpli 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
zöldpaprika 2 közepes db
paradicsom 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
babérlevél 2 db
tárkonyecet 1 ek
virsli 25 dkg
sertészsír 2 ek
víz 5 dl