Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ukrán borscs k3csk3 konyhájából

Ukrán borscs k3csk3 konyhájából
Ukrán borscs k3csk3 konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lengyelországban ettem először ilyen levest, ahol nagyon népszerű fogás, és ukrán eredetűnek tulajdonítják, innen a neve. A lengyel párommal azóta is többször elkészítettük, kellemes fogás télen és nyáron is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először előkészítjük a zöldségeket: a vöröshagymát és káposztát nem túl kis darabokra felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk, és közepes kockákra vágjuk, a sárgarépát, fehérrépát, zellert és céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük (a céklát mindenképp külön tálba), a póréhagymát vékony karikákra szeljük, a paradicsomot apróra szeljük, valamint az almát meghámozzuk, és kis szeletekre vágjuk. A fehérbabot külön kis lábasban megfőzzük, és félretesszük.
  2. A 2,5 liter vizet nagy lábasban felforraljuk. Ha lehetséges, használjunk húsleves alaplét, amit készíthetünk húsleveskockából is. Ha elkezd forrni, hozzáadjuk a vöröshagymát, répát, fehérrépát, zellert és póréhagymát, és 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a céklát a levével együtt.
  3. Ha minden megpuhult, beletesszük a burgonyát, káposztát, paradicsomot (vagy sűrített paradicsomot) és almát. Addig főzzük kis lángon, amíg a burgonya meg nem puhul - de ne főzzük túl! Ekkor ízesítsük sóval, borssal, és adjuk hozzá a citromlevet. Ha nem rendes húsleves alapevet használtunk, egy teáskanál vajat még hozzáadhatunk.
  4. Tálalásnál minden adag tetejére tehetünk egy evőkanál tejfölt, ami nagyon jól illik a céklás ízvilághoz.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 083
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

k3csk3

Mióta szakács: 2015.02.21.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyha: lengyel
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

céklaleves, céklás zöldségleves, lengyel céklás zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

174
vöröshagyma 1 közepes db
káposzta 5 dkg
burgonya 3 közepes db
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
cékla 2 közepes db
póréhagyma 0.5 db
paradicsom 2 közepes db
alma 1 közepes db
fehérbab 10 dkg
víz 2.5 l
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 ek