Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi almás-fahéjas kuglóf

Ünnepi almás-fahéjas kuglóf
Ünnepi almás-fahéjas kuglóf
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepek előtt kísérleteztem ezzel a kuglóffal. Karácsonyra ismét megsütöttem. Szerintem nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Kuglófhoz

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Kuglófhoz

  1. Almákat meghámozzuk és felkockázzuk.
  2. Vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük.
  3. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan kikeverjük.
  4. Hozzáadjuk a darabolt almát és az áfonyát.
  5. Vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Amikor megsült, kiborítjuk a munkafelületre, és hagyjuk hűlni.

Tetejére

  1. Olajon felolvasztjuk a csokoládét, leöntjük vele a tészta tetejét.
  2. Amikor megszáradt a csoki, szeletelt narancskarikákkal és fahéjrúddal díszítjük a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 794
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karácsonyi kuglóf

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

950
finomliszt 25 dkg
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
tojás 3 db
alma 2 közepes db
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 2 kávéskanál
áfonya 10 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
narancs 1 közepes db
fahéj 2 db