Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi diós-sajtos vagdalt

Ünnepi diós-sajtos vagdalt
Ünnepi diós-sajtos vagdalt
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fotót csak a második adagról sikerült készíteni, mert amire észhez kaptam, az elsőt a család szétkapkodta.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek mazsolás rizst ajánlok hozzá, szilva- vagy körtekompóttal és mézes-mustáros mártással.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két zsemlét beáztatjuk a tejbe. Amíg a zsemle ázik, addig a vöröshagymát nagyon apróra daraboljuk, és evőkanálnyi olajon megdinszteljük.
  2. A zsemléket kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk.
  3. A darált húst összekeverjük a tojásokkal, borssal, sóval, paprikával, a petrezselyemmel, a majorannával és a bazsalikommal.
  4. A fokhagymát összenyomjuk fokhagymanyomóval, és a húshoz adjuk.
  5. Az eddig elkészített masszához adjuk a diót és végül a reszelt sajtot.
  6. Vajjal vastagon kikenünk egy őzgerincformát (hogy ne tapadjon bele a hús). Az egyik szelet bacont apróra vágjuk, és eloszlatjuk a forma alján.
  7. Megtöltjük a formát a húsos masszával (jól össze kell tömöríteni, hogy szépen egyben maradjon), majd a maradék 2 szelet bacon szalonnát ráterítjük a hús tetejére.
  8. Előmelegített sütőben, 220 fokon, 45-50 percig sütjük. Az első 30 percben takarjuk le a fóliával, az utolsó 15 percben már levehetjük, hogy szépen megpiruljon a teteje.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 164
elküldve: 4
receptkönyvben: 140
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

FEGA

Mióta szakács: 2009.11.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

diós-sajtos vagdalt, ünnepi vagdalt, különleges egybensült fasírt, diós-sajtos egybensült fasírt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gárdos Mária
Gárdos Mária Sat, 2012-07-07 14:32

FEGA! Ez nálunk hatalmas siker. Most csinálom harmadszor. A diót durvára vágva teszem bele, így érezhető, hogy dió is van benne. Most éppen születésnapra készül. Nagyon köszönöm a receptet.

733
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 2 db
tej 2 dl
tojás 2 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
dió 6 dkg
petrezselyem 1 ek
füstölt sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 2 tk
majoranna 1 tk
bacon 10 dkg
vaj 4 dkg