Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi fehér torta

Ünnepi fehér torta
Ünnepi fehér torta
85 perc / előkészület: 50 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta nagyon finom. Ha nem szeretnénk rá a fondantot, úgy is kiváló lesz és finom.

A fondant recept a kiskukta.blogspot.hu oldalról van. Fondanttal díszíteni a tortát remek időtöltés, nagyon élveztem, olyan mintha gyurmáztam volna.

A keresztelőn nagy sikere lett a tortámnak, ajánlom ünnepekre. Ha nem díszítjük a fondattal, nagyon könnyű elkészíteni.

A fondant készítésbe bátran fogjunk bele, nem olyan ördöngösség, és ha sikerül, nagyon büszke lesz az ember magára.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Fondant

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap megfőzzük a krémet: A hulalát felforraljuk, és hozzátördeljük a csokit, addig keverjük, míg a csoki teljesen felolvad. Ha a krém kihűlt, mehet pihenni a hűtőbe. Másnap habverővel kihabosítjuk a krémet, és hozzákeverjük a mascarponét.
  2. 10 db tojásból 20 ek vízzel vizes piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és további, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk. Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában. Tetszés szerinti (előkészített) formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  3. Ha kihűlt a piskóta, 2 rétegben felvágjuk, és házi lekvárral megkenjük a rétegeket. A fehér krémet elharmadoljuk úgy, hogy jusson a piskóta oldalára és tetejére is. A krémet kenjük a lekvárra.
  4. A tortánkat vonjuk be fondanttal, tetszés szerint lehet díszíteni.
  5. Díszítés: 1 db-ka fondanthoz hozzáadjuk az ételfestéket és összegyúrjuk. Különböző formákat lehet készíteni, fantázia és kézügyesség szab csak határt.:)
  6. Fondant: 1 lábasban a vizet odarakjuk melegedni, és hozzákeverjük a zselatint, kevergetjük, míg a zselatin felolvad. A víz ne forrjon! Mehet hozzá a többi hozzávaló, kivéve a porcukor. Addig keverjük a masszát, míg minden elolvad. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk fokozatosan a szitált porcukrot. A mennyiség kb. 70 dkg, de ez az arány eltérő is lehet, szóval addig adjuk hozzá a porcukrot, míg egy jól formálható kemény, tészta sűrűségű anyagot kapunk. A fondantnak folcpakkal letakarva 1 napot pihenni kell. Másnap a fondantot vajas kézzel átgyúrjuk, és vajas felületen 1 részét kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát . A másik kisebb részéből formákat készítünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x28x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 585
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponés piskóta, tejszínes piskótatorta, főzött krémes piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1103
tojás 10 db
finomliszt 20 púpozott ek
cukor 20 púpozott ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
víz 20 evőkanál
eperlekvár 10 ek
fehér csokoládé 50 dkg
növényi habtejszín 5 dl
mascarpone 50 dkg
méz 2 ek
zselatin 1 ek
vaj 1 ek
porcukor 70 dkg
ételfesték 2 kávéskanál
víz 4 ek