Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi gesztenyekrémleves

Ünnepi gesztenyekrémleves
Ünnepi gesztenyekrémleves
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édes, rumos gesztenyeleves sokak számára ismerős lehet, de a sós változata éppen olyan finom és könnyű az elkészítése...akár karácsonykor is! 

hozzávalók / 6 adag

Gesztenye sütése

Leves

ajánlat

Készíthetjük 500 g natúr gesztenyemasszával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Gesztenye sütése

  1. A gesztenyéket áztassuk hideg vízbe egy egész éjszakára.
  2. Egy éles késsel vágjuk be a domború felüket, majd tegyük a szemeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. (Fontos, hogy bevágjuk őket!)
  3. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük körülbelül 25 percig. Időnként rázogassuk meg a tepsit, hogy mindenhol jól átsüljenek.
  4. A szemeket csomagoljuk konyharuhába, ettől még tovább puhulnak, ha pedig langyosak, meg is pucolhatjuk őket.

Leves

  1. A vajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott répát, fokhagymát, barna cukrot, a meghámozott, felkockázott zöld almát, rozmaringot és kakukkfüvet, majd néhány percig átforgatjuk.
  2. Felöntjük zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, és reszelünk bele némi szerecsendiót. Fedő alatt kb. 15-20 percig főzzük, amíg minden megpuhul.
  3. Amikor elkészült, beleöntjük a tejszínt és a sült gesztenyét (vagy a masszát), és botmixerrel teljesen simára pürésítjük.
  4. Tálaláskor megszórjuk pirított mandulával vagy kenyérkockákkal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 68
össznézettség: 3 731
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
44 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyeleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

528
gesztenye 1 kg
vöröshagyma 1 db
sárgarépa 1 db
fokhagyma 1 gerezd
alma 1 db
barna cukor 1 ek
kakukkfű 1 teáskanál
rozmaring 1 teáskanál
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 dl
vaj 40 g
mandulapehely 10 dkg