Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi mogyorós linzer

Ünnepi mogyorós linzer
Ünnepi mogyorós linzer
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám diós karácsonyi linzere újragondolva. A dió helyett én pörkölt mogyorót raktam a tésztába, tölteléknek csipkebogyólekvár helyett, pedig a nyáron főzött vaníliás eperlekváromat használtam. Azért, hogy még ünnepibb legyen a linzerem, porcukorba forgatás helyett cukormázzal díszítettem. Nagyon finom ünnepi aprósütemény, nemcsak karácsonyra, de kiváló húsvétra vagy bármilyen ünnepi alkalomra! :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

  • 20 dkg eperlekvár (én házi eperlekvárt használtam, de bármilyen más ízű megfelelő)

Cukormáz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mogyorót késesaprítóban durvára őröljük. Ezután száraz teflonedényben 5-8 percig pirítjuk. Ha aranybarna színűek, lehúzzuk a lángról, és a mogyorót visszaöntjük az aprítóba, és por állagúra aprítjuk.
  2. Egy nagy tálba rakjuk a lisztet, a mogyorót, a cukrokat, a sütőport, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra kockázott vajat, és összedolgozzuk a lisztes keverékkel. Szépen összemorzsoljuk a két tenyerünk között, míg homogén morzsát nem kapunk. Ha ezzel végeztünk, mehet hozzá a tojássárgája, és gyúrjunk lágy, egynemű tésztát belőle. Tegyük a hűtőbe legalább 30 percre pihenni.
  3. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és kinyújtott, kiszaggatott tésztát 9-10 perc alatt süssük meg.
  4. A langyos linzereket kenjük meg lekvárral (ízlés szerint bármilyenből készülhet), és egyet-egyet ragasszunk össze. Tegyük jól záródó dobozba, hogy addig se száradjanak.
  5. Egy tojásfehérjét kezdjünk el robotgéppel lassan verni, és kanalanként adjunk hozzá öt evőkanál porcukrot. Verjünk kemény habot belőle. Tegyük nyomózsákba, és dekoráljuk a linzereket tetszés szerint. 15-20 perc után (miután a máz megszáradt) tegyük vissza a linzereket a dobozba. Ebből a mennyiségből 30-40 db normál méretű süti készült.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 334
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lekváros aprósütemény, karácsonyi linzer mogyoróval, pirított mogyorós linzer Karácsonyra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

526
törökmogyoró 10 dkg
finomliszt 20 dkg
vaj 20 dkg
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 késhegynyi
cukor 10 dkg
eperlekvár 20 dkg
tojásfehérje 1 db
porcukor 10 dkg