Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi Pina Colada torta

Ünnepi Pina Colada torta
Ünnepi Pina Colada torta
115 perc / előkészület: 50 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pina colada a kedvenc koktélom. Amikor elkezdtem tortákat készíteni, rögtön tudtam, hogy ezt az ízt ki kell kísérleteznem. Szerintem sikerült! Ez a karácsonyi torta a hógömb és az egzotikus íz miatt méltán lehet az ünnepi asztal fénypontja!

Két napot dolgozunk a tortával, első nap elkészítjük a zselégömböt, a pudingokat, megsütjük a piskótát, másnap összeállítjuk a hógömböt és a tortát.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Hógömb

Vajkrém - fondantburkolat alá

ajánlat

A torta nem csak fontant burkolattal lesz elegáns, habos külsőt is kaphat, illetve mind a hógömb, mind a torta millió lehetőséget rejt. Csak a fantáziánk szabhat határt az elkészítésnél!

Tipp: Legalább 2-3 gömböt mártsunk, hogy biztosan legyen majd, amit használhatunk. Minél kisebb lufikat fújunk, annál szebb gömb alakot kapunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Nem állítjuk le a robotgépet, és így lassan belecsurgatjuk a tojások sárgáját.
  3. A lisztet több részletben hozzáadjuk, és a géppel pulzálva elkeverjük. A liszt egy részét helyettesíthetjük kókuszos pudingporral, ekkor az arány 160 g liszt, egy csomag pudingpor, a kettőt alaposan elkeverjük, mielőtt a tojáshoz adjuk.
  4. A tésztát 26 cm-es tortakarikába tesszük.
  5. 160 fokon 50 percig sütjük.

Krém

  1. A kókuszos pudingot 3 dl tejjel és a cukorral felfőzzük, tetejére zacskót nyomkodunk, hogy ne bőrösödjön meg, kihűtjük.
  2. Az ananászkonzerv levét 4 dekagramm étkezési keményítővel (vagy ha sikerül vásárolnunk, egy cs. ananász ízű pudingporral) felfőzzük, hozzáadjuk a rumot vagy szilvórium aromát (ez adja vissza azt az ízt, amit várunk), kihűtjük.
  3. A növényi habot felverjük, hozzáadjuk a kihűlt, kókuszos pudingot és a kókuszreszeléket.
  4. Kétféle krémet, egy ananászos zselét és egy kókuszos, habos krémet kapunk.

Hógömb

  1. Fondantból egy tetszőleges magasságú kör alapot formázunk, akkora átmérőjűt, amekkora a hógömb lesz. Én kb. 10 cm átmérőjűt és 4 cm magasat készítettem.
  2. Elkészítjük rá fondantból a képzeletünk szerinti kis jelenetet, figurákat. Porcukorral meghintjük.
  3. 6 db lapzselatint hideg vízbe áztatunk 10 percre. Ezután kinyomkodjuk, egy magas falú lábosban 1 ek. vízzel felmelegítjük. Épp langyos, folyós legyen. Egy felfújt lufit belemártunk, fejen állva tartjuk, míg lecsöpög, majd megfordítjuk, egy pohárra helyezzük, és 24 órán át szárítjuk. A lufit kidurrantjuk, a zselatingömb alját levágjuk, és a fondantból készült kompozíciónkra helyezzük.
  4. Egy csíkot vágunk ki fondantból, az alapunk magasságánál kicsit szélesebbet, az alap köré tekerjük (a képen a bordós sáv), ez elegánsan eltakarja a gömb aljának esetleges egyenetlenségeit.

Torta összeállítása

  1. A kihűlt piskótalapot 3 részre vágjuk.
  2. Az első részt megkenjük az ananászos zselé felével, és rászórjuk az ananászdarabkákat, majd rásimítjuk a kókuszhab felét. Rátesszük a középső tésztalapot.
  3. Ugyanígy járunk el a következő réteggel is.
  4. A tortát vajkrémmel bekenjük, pár órát hűtjük.
  5. A fondant-nal burkoljuk, díszítjük.
  6. A tetejére helyezzük a hógömböt.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 041
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagy Kriszta

Mióta szakács: 2016.12.19.
1 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ananásztorta, kókusztorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

893
tojás 8 db
finomliszt 16 dkg
kókuszos pudingpor 1 tasak
cukor 16 dkg
kókuszos pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 3 ek
ananászkonzerv 40 dkg
étkezési keményítő 40 g
növényi tejszín 300 ml
kókuszreszelék 40 g
fehér rum 1 ek
cukorfondant 1 kg
porcukor 2 dkg
lapzselatin 6 db
víz 1 ek
vaj 30 dkg
porcukor 30 dkg