Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi püspökkenyér

Ünnepi püspökkenyér
Ünnepi püspökkenyér
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunkban hagyomány a karácsonyi püspökkenyér. A férjem imádja. Azoknak való, akik a habos, krémes sütiket nem szeretik.

Könnyű megcsinálni, de nehéz abbahagyni az evését. Nagyon finom. 1 hétig sem szárad ki, nem romlékony.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a tojássárgájákkal fehéredésig keverjük.
  2. A lisztet beleszitáljuk.
  3. Az aszalványokat meglisztezzük egy kicsit, hogy ne ragadjanak össze, beletesszük őket, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjék habját.
  4. 2 püspökkenyér formát sütőpapírral kibélelünk, és az aljukat margarinnal megkenjük. A tészta egyik felét az egyikbe, másik felét a másikba öntjük.
  5. Előmelegített sütőbe azonnal betoljuk a két formát, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük a sütit. A vége felé tűpróbával állapítjuk meg, nem ragad-e már a tészta.
  6. Csak kihűlés után borítjuk ki, és szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 31 682
elküldve: 7
receptkönyvben: 178
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

isteni ünnepi püspökkenyér, gyümölcskenyér, aszalt gyümölcsös őzgerinc

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ajon
Ajon Tue, 2013-12-17 21:52

Kedves Évi! Szeretném megkérdezni, hogy jól értettem-e: nem a formát vajazzuk ki, hanem a sütőpapírral kibélelt formát? Már nagyon rég készítettem gyümölcskenyeret...

Jucmok
Jucmok Mon, 2013-12-16 09:56

Kedves Évi, köszönet ezért az egyszerű és nagyszerű receptért! Tegnap elkészítettük a Párommal, sajnos csak fél adagot sütöttünk, hiba volt! Az az egy kis rudacska nagyon hamar elfogyott! :) Isteni fincsi lett!
A tojárfehérjés hab hozzáadása előtt gombócos volt az egész, így kb. 2 korty tejet löttyintettem hozzá, de a hab hozzádolgozása után már jobb lett az állaga...Picit bátrabbak voltunk az aszalványokkal, de annál tartalmasabb lett! :)
Azt hiszem, max pár nap és újra megsütjük...de akkor már nem felezzük a mennyiséget! :)

492
tojás 6 db
cukor 25 dkg
finomliszt 25 dkg
aszalt gyümölcsök 15 dkg
dió 2.5 dkg
csokoládé 2.5 dkg