Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Upma kuszkusszal

Upma kuszkusszal
Upma kuszkusszal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon finom, indiai vegetáriánus recept, ami bár hús nélküli, még a ház férfi tagját is megadásra kényszerítette. Mint utána olvastam, végtelen sok variációban elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kuszkuszt lehet búzadarával helyettesíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott hagymát apróra vágjuk.
  2. Egy wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a mustármagot kb. 2 percig közepes lángon pirítjuk benne.
  3. Ha már pattogni kezdenek, a chilit és a hagymát is hozzáadjuk, és további 5 percig hagyjuk a tűzön.
  4. Hozzáadjuk a kuszkuszt, és még 5 percig pirítjuk, míg a kuszkusz szemek enyhén barnás színt kapnak.
  5. A hőmérsékletet lejjebb vesszük, és annyi forró vízzel, amennyi a kuszkusz csomag leírásában szerepel, nyakonöntjük.
  6. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk, hogy a vizet magába szívja.
  7. Közben a kínai kelt megmossuk, és keskeny csíkokra vágjuk.
  8. A kesudiót szárazon egy serpenyőben megpirítjuk.
  9. A kínai kelt, a kesudiót, a felengedett zöldborsót és mazsolát a kuszkuszhoz keverjük, sóval ízesítjük, és további 5 percig hagyjuk összeérni az ízeket.
  10. Friss korienderrel megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 800
elküldve: 3
receptkönyvben: 226
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Notburga

Mióta szakács: 2011.04.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges búzadara, zöldséges kuszkusz

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-11-02 17:35

Kedves Notburga, holnap három nagyon kedves barátom érkezik vendégségbe, és ezt az ételt választottam ki, hogy elkészítsem nekik. :-D Majd megírom, hogy sikerült! Nagyon izgulok, ez az első eset, hogy kuszkuszt készítek. Szép estét, Zsuzsa

Notburga
Notburga / Notburga Wed, 2011-11-02 23:12

Szia Zsuzsa, izgulok Neked, bár biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog, és mindenkinek elnyeri a tetszését. Morzsa sem fog maradni a tál alján... ; -) Feltétlenül értesíts az eredményröl! Sikeres vendéglátást

pitzburg
p2 / pitzburg Tue, 2011-05-17 20:49

Én egyszer próbáltam a kuszkusz helyett grízt. Nem ajánlom. Lisztes íze van nagyon. Bár ha van rá valami jó praktika... :)

Notburga
Notburga / Notburga Wed, 2011-05-18 14:35

Persze biztos más, végül is a közelkeleti gríz, valószínüleg nem olyan, mint a miénk ;-)

355
vöröshagyma 1 kis fej
olívaolaj 3 ek
mustármag 1 tk
chili 1 kk
kuszkusz 180 g
kínai kel 100 g
kesudió 50 g
zöldborsó 150 g
mazsola 30 g
koriander 2 ek
0 ízlés szerint