Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Uráli szelet

Uráli szelet
Uráli szelet
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a Webcukrászdában találtam, Gabika receptje. Én átalakítottam 2 lapra.

Nagyon finom, egy kicsit drágább. Ajánlom elkészítésre.

hozzávalók / 12 adag

A fehér tésztához

A fehér tészta lekenéséhez

A szóráshoz

  • 10 dkg dió (durvára vágott)

A barna tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 egyenlő nagyságú cipóra osztjuk.
  2. A barna tészta hozzávalóit is összegyúrjuk, 2 egyenlő cipóra osztjuk.
  3. Fagyasztóba tesszük, egy kicsit megdermesztjük, hogy könnyen tudjuk majd reszelni.
  4. Az egyik fehér cipót méret nagyságúra sodorjuk, majd sütőpapírral fedett lemezre tesszük.
  5. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk durvára vágott dióval, az egyik barna tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük, és 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
  6. A másik tésztánál is így járunk el.
  7. A krémhez a lisztet, cukrokat 2 dl tejben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
  8. A margarint kihabosítjuk, és a főzött krémmel habosra kikeverjük.
  9. A krémet elfelezzük.
  10. A két lap közé tesszük a fele krémet, a másik felét a 2. lap tetejére.
  11. A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk, és a már lehűtött süteményt bevonjuk vele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 836
elküldve: 10
receptkönyvben: 211
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

réteges krémes, reszelt krémes, csokimázas krémes kocka

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lizakkatalin
lizakkatalin Thu, 2013-04-25 16:15

Ez az egyik kedvenc sütim! Ami meglepett, h itt találkoztam vele ugyanazon a néven, ahogy én is ismerem. Ugyanis nálunk, Kárpátlaján nagyon régi és népszerű ez asüti, de sehol máshol nem találkoztam még vele. Annyiban más, h mi nem barack lekvárral, hanem csakis üstben főzött fekete (szilva) lekvárral sütjük.
Ajánlani tudom mindenkinek!

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2013-04-26 10:44

Köszönöm szépen Katalin.
Biztosan nagyon finom szilvalekvárral.
Majd elkészítem máskor is,mert nagyon ízlett.
Örülök,hogy rátaláltál.
Üdv:Edit.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-04-24 07:33

Kedves edit56!

Hétvégén, szombaton elkészítjük a lánnyal, de az már biztos, hogy vagy teljesen kihagyjuk a diót, vagy pedig mandulával helyettesítjük.
Tudom, az nem az az igazi, nem az az íz,...de a lány allergiás a dióra, és mint nem rég kiderült, én is..:(:(
Az a baj, hogy sok más fantasztikus sütitől és ételtől válunk meg így, ami direkte csak diósan jó, mert nem ehetjük..
Azért pótolhatjuk, mandulával, azzal nincs bajunk......úgy is finom.:)
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

BeaTrixy
beaTrixy / BeaTrixy Sat, 2013-04-20 18:11

Kedves Vné Edit!

Ez naggggyon fincsa lehet, dió is van benne krém is hmmmm :) Ezt elkészítem a napokban az tuti!

edit56
VnéEdit / edit56 Sat, 2013-04-20 18:44

Kedves Bea!
Meg milyen kiadós!
A szomszédoknak is kerül belőle.
Nagyon finom!!!!!!!
Üdv:Edit.

1171
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
tejföl 1 ek
szalalkáli 1 kávéskanál
sárgabaracklekvár 3 ek
dió 10 dkg
finomliszt 25 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
tejföl 2 ek
tojás 1 db
szalalkáli 1 kávéskanál
tej 7.5 dl
finomliszt 7.5 evőkanál
porcukor 30 dkg
margarin 30 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
csokoládé 30 dkg
napraforgó olaj 3 ek