Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Urquel pörkölt

Urquel pörkölt
Urquel pörkölt
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsik voltak még a gyerekek, amikor egy kirándulás alkalmával éhesen betértünk egy budai kisvendéglőbe. Az étlapon kiszúrtuk az "Urquel pörköltet", és természetesen mindannyian azt kértünk. A pincér közölte, hogy sajnos csak egy adagjuk van, így azt természetesen kértük, és még mást is. Végül amikor az asztalra kerültek a különböző ételek mindenkinek az "Urquel pörkölt" tetszett a legjobban, és a kóstolást követően, mivel annyira finom és ízletes volt, végül minden egyes falatért "komoly"csata dúlt. A pincér hosszas kérlelésünkre nagyjából vázolta az étel összetevőit, és az elkészítését, amit a számlára jegyeztem fel. Jó idő elteltével előkerült a számla, és a hiányos útmutatót saját fantáziámmal kiegészítve elkészítettem az ételt, amely családunk körében osztatlan siker aratott, és azóta is a TOP listán szerepel.

A történethez hozzá tartozik, hogy ezen étellel sem Szlovákiában, sem Csehországban nem találkoztunk, sőt az interneten sem sikerült előkeríteni az eredeti receptjét, ha egyáltalán létezik, és ezen étel nem a kisvendéglő séfjének egyedi alkotása volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti az édes, savanyú, csípős ízvilágot bátran tudom ajánlani. Főzésnél figyeljünk arra, hogy ez nem pörkölt, hanem inkább mártásos, szószós jellegű étel. A ízesítésnél mindenki maga ízvilágát bátran vegye figyelembe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kisebb kockára vágjuk.
  2. A megtisztított hagymát apró kockára vágjuk, esetleg lereszelhetjük.
  3. Kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. Belekeverjük a húst, és fehéredésig pároljuk (ez pár perc).
  4. Ezután ízesítjük cukorral, babérlevéllel, sűrített paradicsommal, ketchuppal, sóval, borssal, chili paprikával, mustárral, citromlével, és kevés víz hozzáadásával készre főzzük ügyelve, hogy mindig szószos, illetve mártásos maradjon.
  5. Sztrapacskával tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 517
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns sertéspörkölt, mustáros pörkölt, pörkölt sztrapacskával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Sat, 2015-03-14 12:13

Köszönöm,csak most vettem észre,valahogy nem kaptam értesítést,most meg nem tudom megnézni,azt írja,hogy "ez az oldal odalett" :(.

kocmansz
kocmansz Mon, 2012-03-12 09:57

Én ismerek egy Urquell gulascht, ami lényegében sörrel készített pörkölt. Tehát a hozzászóló véleményét osztom, hogy lehet, ez egy Urquell pöri volt. Talán. :)

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2012-03-12 09:34

Kedves Ágica!
Az eredeti receptben nem volt esetleg sör is? Már csak a (Pilsner) Urquell név miatt. De könnyen lehet, hogy a séf egyszerűen csak szerette a pilzenit, vagyunk így néhányan.
Üdvözöl: Koszider

415
sertéscomb 60 dkg
vöröshagyma 1 db
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 2 db
cukor 1 ek
ketchup 150 ml
sűrített paradicsom 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 tk
citromlé 1 tk
chili 1 db