Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Úszó sziget

Úszó sziget
Úszó sziget
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi szakácskönyvben találtam ezt a receptet. Születésnapra készült az első, de finomsága és kiadóssága miatt maradt a repertoárban.
Aki szereti, tehet a sorok közé rumban megáztatott mazsolát is, nálunk ez kimarad, mert nem szeretjük :).
 

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótalapot két lapba vágjuk, az egyiket gazdagon, egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a másik lapot ráborítva összeragasztjuk. Az egészet egyforma kis kockákra felvágjuk.
  2. A tejből, a tojások sárgájából és 4 dkg cukorból sűrű madártejet főzünk. A kockákból egy nagyobb peremes tálban piramist építünk, soronként a madártejjel megöntözzük. Ezt célszerű egy nappal előbb elkészíteni, így az ízek jobban összeérnek.
  3. Másnap a tojások fehérjéből 16 dkg cukorral és 1 nagy ek baracklekvárral kemény habot verünk. A kemény habbal befedjük a piramist.
  4. A diót vagy mogyorót apróra vágjuk. 7 dkg cukrot megpirítunk, belekeverjük a diót, és az egészet olajozott alufóliára öntjük. Ha kihűlt, mozsárban vagy papír között durva zsemlemorzsa finomságúra törjük, ezzel gazdagon megszórjuk az "úszó szigetet".

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 26 981
elküldve: 7
receptkönyvben: 251
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanamari

Mióta szakács: 2010.03.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rakott piskóta gazdagon, baracklekváros piskóta tojáshabbal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bihary Livia
Bihary Livia Wed, 2012-10-24 18:05

Kedves Zsanamari!Azt szeretném kérdezni ha én sütöm a piskótát kb menyi tojásból legyen!Nagyon tetszik a recept szeretném elkészíteni!Üdv Livia

Zsanamari
Zsanamari / Zsanamari Tue, 2013-03-05 15:53

Kedves Lívia,
Én is sütni szoktam hozzá, 8 tojásból szoktam. Bocsánat a késői válaszért, de nem nagyon voltam mostanában itt... Sok sikert a sütéshez!!!!
Üdv Annamaria

Peach012
Peach012 Fri, 2010-07-23 18:57

Szia!
Szupi ez a süti!
Összefut a nyál a számban, amikor olvasom a leírást :D

Ezt biztos beteszem a receptes könyvembe! :)

Zsanamari
Zsanamari / Zsanamari Fri, 2010-07-23 20:50

Szia!
Köszi, hidd el sikered lesz vele, nálunk imádja mindenki!
És nem csak csini, hanem finom is :))

875
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 2 kk
tojás 4 db
tej 0.5 l
dió 5 dkg
cukor 27 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál