Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Utopenci

Utopenci
Utopenci
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utopenci (magyarul vízbe fúltak) cseh nemzeti specialitás, úgy mint a sült hús, knédlivel és dinsztelt káposztával vagy a kaporszósz és a sör. Csehországban egy valamirevaló kocsmában mindig van belőle. Sörkorcsolyaként és másnaposság ellen fogyasztják. Rengeteg változata van, úgy mint nálunk a gulyásnak vagy a halászlének. A fűszerezést lehet variálni, én már készítettem olyat, amibe még raktam fokhagymát és chilit, de bárki változtathat a saját ízlése szerint, van olyan változat, amiben a virsilt hosszában bevágják, és a vágatba mustárt kennek. A receptet egy cseh internetes receptportálon találtam, ez az alaprecept. Most az egyik barátom negyvenedik születésnapjára készítettem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szeret valami újat kipróbálni. Ha lehet, jobb minőségű, kevésbé zsíros virslit használjunk. Nem kell túl szorosan berakni az üvege a hozzávalókat, hadd járja át jól a felöntőlé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a 1,5 l felöntőlét, és hagyjuk kihűlni.
  2. Megpucoljuk a hagymát, felkarikázzuk, lebőrözzük a virslit, és bevagdossuk.
  3. Jól kimosott 4 literes befőttes üvegbe rétegezzük a hagymát, virslit, felöntjük annyi felöntőlével, hogy ellepje.
  4. Celofánnal lezárjuk az üveget, és 7-10 napig a hűtőben érleljük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 598
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

V2rider

Mióta szakács: 2012.12.10.
21 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

prágai pácolt virsli, utopenec, virslis savanyúság

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tiborc
Tiborc Sun, 2013-02-10 16:39

Évekóta nem ettem de 7-10 napmulva fogok. Köszi a receptet:

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-02-10 15:14

Kedves V2rider! Szeretnem elkesziteni, csak azt nem ertem, hogy az 1.75 l viz es a 0.5 l ecet az nem 1.5 l hanem az mar 2.25 l. Most tulajdonkepen mennyi felontolevunk lesz? Koszi a valaszt elore is, udv. Veronika

V2rider
V2rider / V2rider Sun, 2013-02-10 22:09

Kedves Vcuska!
teljesen jó az észrevételed 2,25 liter felöntőlevünk lesz,ebből kell kb 1,5 liter. Ez a leírás a savanyító-alap tasakján olvasható,nem volt kedvem átszámolgatni 1,5 literre az arányokat,amiért ezúton elnézésedet kérem.

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-02-11 01:30

Koszonom a gyors valaszt, es kulon koszonom az uj nevemet, - meg tetszik is! Udv. Veronika

973
virsli 2 kg
vöröshagyma 1 kg
víz 1.75 l
ecet 5 dl
ételízesítő 100 g