Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Utopenec

Utopenec
Utopenec
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem kívánságára készítettem, mivel megkívánta, és készen az üzletben nem éppen olcsó. Megéri elkészíteni, mert kimondottan finom, és a hűtőben eláll. Ez egy cseh recept szerint készült. Sokan tesznek bele savanyú uborkát, PC paprikát, feferónt-chillit, fokhagymát. Sokféleképpen készítik már ezt is, de én maradok az egyszerű receptnél, csak pár gerezd fokhagymát tettem bele. A receptben 1 kg hagyma szerepel,de én csak 80 dkg-ot tettem, mert szerintem elég bele.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A virsli bőrét lehúzzuk.
  2. Hagymát megtisztítjuk és felvágjuk.
  3. A vizet, ecetet, babérlevelet, borsot, sót, cukrot felforraljuk és kihűtjük.
  4. Egy 5 literes üvegbe először hagymát rakunk, erre a virslit, és addig rétegezzük, míg van hozzávalónk.
  5. Langyosan vagy hidegen ráöntjük a levet, lezárjuk, és hűvös helyre tesszük. 1 hétig pihentetjük.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 702
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis-hagymás savanyúság, utopenci

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2017-12-17 17:25

Rövid és vastag,jó zömöknek mondható.Nálunk apró zsírcsomócskák vannak benn,ettől zaftosabb főzve és sütve. Nem vékony virsliből készül.

740
virsli 1.5 kg
vöröshagyma 0.8 kg
víz 6 dl
ecet 4 dl
2 kávéskanál
bors 1 kk
cukor 1 ek
babérlevél 5 db