Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Üvegben sült meggyes márványsüti

Üvegben sült meggyes márványsüti
Üvegben sült meggyes márványsüti
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy tipikus német ötlet. :-) Kavart sütik sütése és tartósítása üvegben. Állítólag akár több hétig is tartósak maradnak. Németországban nagyon trendi ez a sütési mód, de megosztja a háziasszonyok táborát. Én is kipróbáltam, nem mintha nálunk egy süti is tartósításra szorulna, hanem azért, mert én kicsit szkeptikus voltam, és látni akartam, hogy működik-e egyáltalán a dolog. :-) Engem a végeredmény teljesen meggyőzött, nem más a sütés mint egy nagyobb formában, és a friss süti még szaftosabb lett, mint az normál sütésnél. Ha kisebb méretű sütiket szeretnénk készíteni, de nincs sütőformánk, akkor ez a tökéletes megoldás. Az üvegben is mutatósak, szépen díszítve van benne fantázia, lehet ötletes ajándék, feltéve ha marad belőle. :-))

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sütéshez akár nagyobb hőálló csészéket is használhatunk. Bármilyen kavart tészta elkészíthető ilyen módon. Ha tartósítani szeretnénk, inkább ne használjunk gyümölcsöket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Üvegeket alaposan vajazzuk ki.
  2. A vajat, cukorral, vaníliával, sóval habosra keverjük. Citromhéjat és a tojásokat egyenként hozzáadjuk.
  3. Keményítőt, lisztet és sütőport összekeverjük, felváltva 2 dl tejjel lassan a masszához adjuk.  
  4. Válasszuk ketté a tésztát, a felébe kakaóport és 3 evőkanál tejet tegyünk.
  5. Adagoljuk a masszákat felváltva egy-egy kanállal mindig az üveg közepére.
  6. Kezdjük mindig a sárga masszával, aztán barna, ismét sárga, ismét barna stb. Így szép márványozást kapunk. 
  7. Minden üveget csak félig töltsünk, ez akkor igazán fontos, ha le is akarjuk zárni majd. Minden adag tésztába nyomkodjunk 5 szem meggyet.
  8. Előmelegített sütőben kb. 25 -30 percig süssük.
  9. Porcukorral meghintve tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 187
elküldve: 12
receptkönyvben: 192
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: 3

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványozott kakaós meggyes sütemény, kakaós meggyes sütemény üvegben, üvegben sült sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Takika777
Takika777 Tue, 2013-06-25 17:09

Kedves Szanten!

Több kérdésem is lenne, pl. az üvegeket vízbe kell állítani vagy simán a tepsire vagy rácsra?

Piskótánál mi célt szolgál ez a dekormassza nevezetű valami, a képen nem látni. Még soha nem hallottam róla, persze ez nem jelent semmit.
Köszönöm válaszod!
Üdv: Éva

receptlounge
szanten / receptlounge Wed, 2013-06-26 14:02

Kedves Éva, én az üvegeket csak a rácsra állítom, viszont ha stabilabban szeretnéd, beleállíthatod egy tepsibe is.
A dekormassza a képen a piskótán látható piros pöttyöket takarja, és a piskótáknál csak akkor van szerepe, ha változatosan dekoratívan szeretnél elkészíteni egy tekercset, vagy egy tortát egy különleges alkalomra. Akkor ezzel a masszával megteheted, mert vele tudsz mintákat készíteni a sütire.
Valakinek ez plusz nyűg, de valaki szívesen foglalkozik a sütik dekorációjával is :-)

Itt többet olvashatsz róla: www. recept-lounge.blogspot.hu/2013/05/mintas-piskota-roladok.html.

Üdv szanten

juliajulia
juliajulia Sun, 2013-03-03 21:07

Kedves Szanten !

Nagyon jo otlet ez az uveges suti, azt szeretnem kerdezni, hogy barmilyen uveget hasznalhatok? nem pattan meg sutes kozben? Ilyen marvanyos piskotat sutottem a multheten , de kerek tepsiben.Nagyon jol nezett ki felszeletelve. Most kiprobalnam a te receptedet is.

receptlounge
szanten / receptlounge Sun, 2013-03-03 22:23

Kedves Juliajulia :-) ha van befőzéshez használt üveged, azt használd. Úgy biztosra mehetsz :-))

726
vaj 250 g
tojás 4 db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 175 g
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 300 g
étkezési keményítő 50 g
sütőpor 1 csomag
tej 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
meggy 15 dkg