Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Üzbegisztán: Tuy Palovi

Üzbegisztán: Tuy Palovi
Üzbegisztán: Tuy Palovi
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukám nagy kedvence a piláf rizs, és volt itthon egy fél bárány, szóval úgy döntöttem, meglepem őt egy tuy palovival. A világ körüli főzögetésem harmadik itteni receptje egy kellemes, nem túl erős ízű bárány rizzsel, mazsolával és két fej egyben hagyott fokhagymával. Szerencsére nem csak meglepő, de nagyon finom is volt, így jó szívvel osztom meg itt.

hozzávalók / 8 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Friss salátával a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a hagymát, a répát csíkokra vágjuk.
  2. A húst nagy kockákra vágjuk, és a felforrósított olajon gyakori keverés mellett barnára sütjük.
  3. Hozzáadjuk a hagymát a húshoz, és világosbarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a répát, és addig pirítjuk, amíg félig meg nem puhul.
  4. Hozzáadunk 500 ml vizet és a csicseriborsót.
  5. Felforraljuk a vizet, alacsonyra vesszük a hőfokot, és egyben hozzáadjuk a fokhagymákat. 15 percig főni hagyjuk.
  6. Hozzáadjuk a mazsolát. 5 percet főzzük.
  7. Hozzáadjuk a kurkumát, köményt, koriandert és sót. Alaposan elkeverjük.
  8. Kivesszük a fokhagymákat és hozzáadjuk a rizst egy egyenletes rétegben, majd a tetejére visszatesszük a fokhagymákat. Hozzáadunk annyi vizet, amennyi ellepi a rizst kicsit kevesebb, mint 2 cm-el.
  9. Magas hőmérsékleten addig főzzük, amíg a rizs be nem szívja a vizet. Szükség szerint sózzuk.
  10. Megkeverjük a rizst, lefedjük a lábast, és fedőt helyezünk rá. Ismét levesszük a hőfokot alacsonyra.
  11. 15 perc múlva levesszük a fedőt, megkeverjük a rizst, majd ismét fedő alatt 10 percig főzzük.
  12. Mikor a rizs átfőtt, levesszük a sütőlapról, és összekeverjük az összes hozzávalót. Lapos tányéron tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 331
elküldve: 1
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

StellaF

Mióta szakács: 2020.02.24.
4 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizs báránnyal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

550
bárányhús 50 dkg
sárgarépa 70 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
csicseriborsó 10 dkg
víz 1 l
mazsola 1.5 dkg
fokhagyma 2 db
rizs 50 dkg
1 kávéskanál
koriandermag 1 kávéskanál
kurkuma 2 kávéskanál
köménymag 1 kávéskanál