Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas Éva konyhájából

Vadas Éva konyhájából
Vadas Éva konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az étel, aminek nagyon sok változata van. Engem ez a recept emlékeztet arra az ízre, amit anyukám szokott készíteni, de tőle már sajnos nem tudtam elkérni. Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, aki szinte családunk tagja. Azóta többször el is készítem. Én szoktam sertéshúsból is készíteni, úgy is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zsemlegombóccal, spagettivel együtt nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst sózzuk, majd kb. 2 evőkanál mustárral bekenjük, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük pirosra.
  2. Utána ráöntjük a karikára vágott zöldségeket, a fűszereket (babérlevél, bors, vöröshagyma, fokhagyma,1 citromkarika), ezt annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje.
  3. A húst fedő alatt puhára főzzük, ha megpuhult a hús, kiszedjük, felszeleteljük.
  4. Közben 2 kanál cukrot megpirítunk, majd felengedjük kevés vízzel.
  5. A zöldségeket leturmixoljuk, vagy levesszűrőn áttörjük. Hozzáöntjük a húsléhez, a pirított cukros vízzel együtt.
  6. Liszttel, tejföllel elkészítjük a habarást, és hozzákeverjük. Mustárral, citromlével, cukorral utána ízesítünk, ízlés szerint. Rövid ideig összefőzzük az ízeket.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 029
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Vadas ami nagyon finom, marhahúsos vadas, vadasmártás marhahússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

734
marhacomb 1 kg
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
tejföl 2 dl
cukor 2 ek
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
sárgarépa 6 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
zeller 15 dkg
fehér hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
citrom 1 db
víz 2 l