Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas mártás csirkemellből

Vadas mártás csirkemellből
Vadas mártás csirkemellből
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vadas az egyik kedvenc ételem. Én csirkemellből és tésztával szoktam készíteni, de tudom, hogy van, aki zsemlegombóccal szereti. A lényeg a lényeg, mindenképpen érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A zöldségeket feltesszük főni egy kis sóval annyi vízbe, amennyi ellepi.
  3. A csirkemellfiléket konyhakész állapotba hozzuk és kockákra vágjuk.
  4. Egy kevés olajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  5. A tésztát sós vízbe feltesszük főni.
  6. Amikor a zöldségekről elfőtt a víz (megfőttek), akkor botmixerrel pürésítjük.
  7. A püréhez hozzáadjuk a megpucolt és összenyomott fokhagymát, a tejfölt, a mustárt és a citromlevet.
  8. A pürét visszatesszük a tűzre, közepes lángon elkezdjük főzni, és közben hozzáadjuk a tejet.
  9. A püréhez hozzáadjuk a húst, és még forrásig főzzük.
  10. Leszűrjük a tésztát, és a vadas mártással tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 994
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudli7

Mióta szakács: 2020.06.26.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

438
csirkemell filé 50 dkg
3 teáskanál
2 teáskanál
1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 3 db
zeller 0.25 db
tejföl 100 g
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
mustár 1 ek
citromlé 2 teáskanál
fusilli tészta 50 dkg
víz 2 dl