Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadasmarha egyszerűen pussycattól

Vadasmarha egyszerűen pussycattól
Vadasmarha egyszerűen pussycattól
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez azért egyszerű, mert az ételízesítő miatt nem kell a zöldségekkel bajlódni. Jó, jó, tudom, hogy így nem annyira egészséges, de most egyerűségről beszélünk, és nem egészségről. Ha van elég időm és kedvem, akkor persze én is úgy készítem, mint ahogy az Anyukám tanította, a húst szeletelve és zöldségekkel főzve, és amikor minden puha, akkor a hús szeleteket kivesszük, a levet átpaszírozzuk, utána a húst visszatesszük, és az egészet behabarjuk. Macerásnak hangzik... ugye! Ezért ha tudom, leegyszerűsítek mindent.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én krumpligombóccal illetve krumpligaluskával szoktam tálalni, aminek a receptjét legközelebb fel is fogom tenni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 1x5 cm-es csíkokra vágjuk, és beszórjuk az ételízesítővel, sóval, borssal, rátesszük a mustárt, 2 ek olajat, és félretesszük egy órára.
  2. Közben összevágjuk a hagymát, a paprikát, a chillit, és 2 ek olajon megsütjük.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a harmadik 2 ek olajat, és a húst két részletben barnulásig pirítjuk, majd rádobjuk a megsült hagymára.
  4. Megfűszerezzük a pirospaprikával, esetleg még chilliporral, borssal, és beletesszük a babérleveleket.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a húst. Letakarva puhára főzzük. (Én ezt mindig kuktában főzöm kb. 40 percig.)
  6. Ezután a tejfölt elkeverjük a paradicsompürével és a liszttel, hígítjuk vízzel úgy, hogy önthető legyen, és behabarjuk vele a vadast. Felforralva látjuk, hogy mennyire sűrűsödik be, és mennyire sűrűre szeretjük, így adunk hozzá még vizet, ha kell. Kettőt rottyan, és kész.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 624
elküldve: 7
receptkönyvben: 106
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas, savanyú hús, vadasmarha egyszerűen

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-30 00:54

Veronika, nem hibás a hús mennyiség leírása? Nagyon kevés a 120g....nem 1kg 20 dkg-ot gondoltál? T:)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-01-30 01:44

Nagyon koszi Torma! Nem tudom hol jart az eszem, tenyleg 1.5 kg akart lenni. Javitottam. Szia, puszi, Csuka

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-30 03:07

Csukapajtás, nem piszkálni akarlak, de ha tudsz, tegyél ékezetet a javított szóra, mert vannak szavak, melyek kicsit furán hangzanak ékezetek nélkül ;)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-01-30 04:57

Bocsi, de en nem tudom, hogy kell ekezetet ratenni. Te hogy csinalod? van magyar keyboardod?

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-30 05:46

Hát en is sokszor kinlodok es lassú a magyar gepeles....
Mit használsz? Windows, vagy Mac? En mindkettőt használom. Windows nekem könnyebb, mert ott be lehet állítani a magyar keyboard-ot. Kerj meg egy fiatalt, nem nagy szam a beallitas 2 opciora: angol es magyar. konnyu valtani egyikrol a masikra....A Mac-en hosszabban nyomom a betűt es akkor feljonnek az opciók, a kivalasztottra kell klikkelni. Ezért sokáig tart a gepeles.

Próbáltam, mi lenne a legegyszerűbb...van egy online oldal is: http://hungarian.typeit.org/.... itt legepeled a szöveget es bemasolod, ahova akarod. Itt az editalas húzza az időt....( betű nagyság, forma, stb) remélem ez segített? T

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-01-30 08:48

Koszi a segitseget, majd a lanyommal beszelek, o tanitott meg mindenre a computerezessel kapcsolatban. Nekem Windows van, a lanyomnak Mac. Azt hittem, hogy te esetleg csatlakoztatsz egy magyar keyboardot a te computeredhez. A vejem csinalja azt, hozta Mo.-rol.:)

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-30 11:05

Szia Csuka :) A Windows-hoz lehet simán USB csatlakoztatással kapcsolni egy magyar keyboard-ot. Nekem van, de bedöglött az a számítógépem. A héten hozom vissza a javítóból...de be is lehet állítani, ahogy írtam előzőleg. Ha a lányod esetleg nem tudja, majd kisilabizálom a lépéseket és megírom! T:)

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-30 00:44

Jo a story Csuka!!! Meg a recept is tetszik, mi szeretjük a pikáns ételeket! Mentettem, köszi- puszi, Torma:)

472
marhalábszár 1.2 kg
ételízesítő 3 teáskanál
mustár 3 ek
0 ízlés szerint
bors 1 ek
napraforgó olaj 6 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
paprika 1 db
chili 1 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
babérlevél 2 db
tejföl 3 dl
sűrített paradicsom 2 ek
finomliszt 4 csapott ek
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 1 teáskanál