Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadásztokány

Vadásztokány
Vadásztokány
175 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy tokány, a körettel kell kicsit vacakolni, de így együtt nagyon ízletes.

hozzávalók / 4 adag

  • 80 dkg marhahús (comb vagy lapocka)
  • 20 dkg erdei gomba (vagy csiperke)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl fehérbor
  • 2 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • kakukkfű
  • 1 ek zsír
  • 10 db sós tésztából sütött palacsinta
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

ajánlat

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékony, hosszúkás darabokra vágjuk és zsíron, nagy lángon hirtelen pirosra sütjük.
  2. A megtisztított hagymákat apróra vágjuk, a húshoz adjuk, és tovább pirítjuk (1-2 perc). Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, kakukkfűvel, majd ráöntjük a bort, és fedő alatt pároljuk (ha szükséges, vizet öntünk alá).
  3. Amíg fő a húsunk, az apró kockára vágott szalonnából kisütjük a zsírt, töpörtyűjét kiszedjük, félretesszük.
  4. A gombát megtisztítjuk, leöblítjük, apróra vágjuk, a szalonna zsírjában megpirítjuk, és a húshoz keverjük. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat és paradicsomot, és készre főzzük.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
  6. A kisütött palacsintákat metéltre vágjuk, és egy hőálló edénybe tesszük.
  7. A tejfölt elkeverjük a tojással, hozzáadjuk a félretett töpörtyűt, és a metélt palacsintára öntjük, összekeverjük. Megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben jól átmelegítjük, hogy a sajt ráolvadjon.
  8. A tokánnyal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 26 492
elküldve: 7
receptkönyvben: 271
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros-gombás marhatokány sós palacsintával, gombás-szalonnás marhatokány, vadásztokány sós palacsintával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2015-08-30 18:07

Ma ez volt az ebédünk, nagyon finom volt. A köretet most nem próbáltam ki, mert csak ketten voltunk, és nem tudtam volna mit kezdeni a maradék sós palacsintával, de a töpörtyűt főtt rizzsel kevertem el, és így is nagyon finom volt. Ki fogom próbálni a te köreted is, ha vendégeim lesznek. Köszi a receptet. Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-06-16 21:35

Kedves Marcsisef!

De nagyon szépséges étel.:)
Megenném ebédre, vacsira,...hűha, nagyon ügyes vagy, köszönöm szépen.:)
Éva-Anyóca