Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaddisznófalatok batátával és barna csiperkével

Vaddisznófalatok batátával és barna csiperkével
Vaddisznófalatok batátával és barna csiperkével
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos a fotó nem sikerült túl jól. A hús szaftjában párolódott batáta édessége, a gomba földes aromája és a petrezselyem üdesége szépen muzsikál a vadhússal. Bográcsban készítve is kedvelt, kiadós, party egytálételünk ;-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kevéske disznózsíron kiolvasztjuk a szalonnát. A pörcöket kivesszük, félretesszük. A megtisztított, nagyjából egyformára kockázott húst rádobjuk a zsírra, pirítjuk. Ráöntjük a bort, beletesszük a borókabogyót (ízlés szerint egészben vagy őrölve) és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk. Visszarakjuk a szalonnadarabkákat.
  2. 20-25 perc rotyogás után adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, hogy sűrű szaftot kapjunk. Esetleg némi folyadékot (húsleves, bor, víz) még öntünk hozzá.
  3. A főzési idő az állat életkorától is függ. Kóstolgassuk az ételt, és amikor elkezdenek puhulni a húsok, mehet bele a gomba, ha pici, akkor egészben.
  4. Az édeskrumpli nagyon gyorsan megfő, az utolsó 10-15 percben dobjuk a fazékba/bográcsba a hús és gomba mellé.
  5. A végén egy nagy csokor, felaprított petrezselyemmel összerottyantjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 390
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ceglédi Manka

Mióta szakács: 2019.04.21.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vaddisznó édesburgonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

708
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
vaddisznóhús 70 dkg
száraz vörösbor 3 dl
borókabogyó 6 db
babérlevél 2 db
csiperkegomba 30 dkg
édesburgonya 1.5 kg
petrezselyem 1 csokor
fekete bors 1 csipet
0 ízlés szerint