Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaddisznómáj pástétom

Vaddisznómáj pástétom
Vaddisznómáj pástétom
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vadászoktól kaptam a vaddisznómájat, és valami különleges pástétomot szerettem volna készíteni belőle. Szerintem jól sikerült.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 kk sütőpor

ajánlat

Pirítós, bagett, cabernet savignon

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat hideg vízbe áztatjuk, és addig cserélgetjük a vizet, amíg a vér ki nem ázik belőle.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, és karikára vágjuk, majd egy tepsi aljára helyezzük őket.
  3. A kiáztatott májat jól besózzuk és borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, majd a zöldségekre helyezzük.
  4. A májat bacon szalonnával lefedjük.
  5. A babérlevelet is a zöldségágyra helyezzük.
  6. Az egészet enyhén meglocsoljuk olajjal, majd 180°C-os előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Késsel ellenőrizzük, hogy a máj átsült-e. Ne legyen véres, de ugyanakkor ne is süssük túl, mert akkor kemény lesz az állaga és megkeseredik az íze.
  7. Ha megsült, hagyjuk egy kicsit kihűlni a májat. A máj tetejéről vegyük le a megsült bacont, majd a tepsi tartalmát (zöldségek, máj) botturmix segítségével pépesítsük. Adjuk hozzá a konyakot és a vörösbort, jól keverjük össze.
  8. A tejszínbe áztassuk be a zselatin lapokat. A tejszínt és a zselatint is dolgozzuk a masszához, továbbá dolgozzuk bele az aszalt szilvát és a gombát is.
  9. Kóstoljuk meg, és ha kell sózzuk, borsozzuk.
  10. Az őzgerincformát béleljük ki a sült baconnel, majd öntsük bele a masszát.  (A máj mennyisége annyi volt, hogy 2 őzgerincforma is megtelt.)
  11. Az egészet zárjuk le a piskótalappal.
  12.  A formát tegyük egy éjszakára a hűtőbe, másnap borítsuk ki a pástétomot egy tálba.

 
A piskóta elkészítése:
 

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A cukrot a sárgájával jól kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A sütőport a liszttel elkeverjük, majd a lisztet a cukros tojássárgához adjuk.
  4. Jól összedolgozzuk, majd a habot lazán belekeverjük.
  5. Vagy kivajazott, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon, légkeverésen, 25-30 perc alatt arany színűre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 131
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
mikor: vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

májpástétom, vadmáj

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

loncsi
loncsi Sun, 2010-02-28 23:37

Kedves Beácska!

Ezt receptet sertés, borjú, vagy szárnyas májjal is el lehet készíteni?

Üdv

loncsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-01 09:46

szia, szerintem kipróbálható bármilyen májjal. üdv. Bea