Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaddisznópörkölt másképp

Vaddisznópörkölt másképp
Vaddisznópörkölt másképp
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jóbarátom lepett meg a fél kiló vaddisznóval egyszer, amit aztán az otthon talált és zöldségestől sebtiben vásárolt alapanyagok segítségével azonmód elkezdtünk pörkölté átalakítani. Hirtelen ötlettől vezérelve került bele a whiskey és a Garam Massala, melyek azonban kihagyhatatlan pikantériát kölcsönöztek a húsnak, nem ajánlom tehát senkinek, hogy főleg utóbbit indiai fűszer volta miatt nélkülözhetőnek nyilvánítsa! Ugyan a husi hosszadalmasan párolódik, de eközben mehetünk a dolgunkra, nem igényel különösebb felügyeletet. (Bár be kell valljam, én úgy izgultam, hogy 10 percenként beleszagolgattam a lábosba :) ) Sok sikert és jó étvágyat!


 

hozzávalók / 2 adag

A pörköltalaphoz

A fűszerekhez

ajánlat

Szabad tűzön is elkészíthető, ekkor a bográcsban előbb pírítsuk a húst, utána menjen rá a hagyma a fűszerekkel együtt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, megdinszteljük abban a lábosban vagy magasfalú serpenyőben, amiben a pörkölt főni fog.
  2. Sóval, fehérborssal megszórjuk a husit úgy, hogy midnenhol érje.
  3. Nagy lángon megpirítjuk egy serpenyőben, amíg színt kap, utána a hagyma mellé tesszük.
  4. Mehetnek rá a fűszerek, a whiskey, majd öntsük föl a borral, amíg teljesen el nem lepi, kavarjuk jól össze.
  5. 1,5 órát fog párolódni fedő alatt kis lángon, közben néha kavarjuk meg.
  6. Egy óra után nekiállhatunk megpirítani a gombát, épp csak hogy kicsit, majd mehet párolódni a hús mellé.
  7. Az utolsó 10 percben vegyük le a fedőt, sűrítsük be nagyobb lángon.
  8. Köretnek a főtt krumpli is jó, de krokett, galuska szintén elkészíthető hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 64 671
elküldve: 6
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

adabada

Mióta szakács: 2011.06.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

whiskey-s vaddisznópörkölt, vörösboros vaddisznópörkölt garam masalával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2012-01-30 16:48

Sajnos nem minden áruházban fogsz hozzájutni, nem Horváth Rozi őrölt bors, ami minden polcon van. Távol-keleti konyháknál érdemes nézelődni, vagy ázsia boltokban is szerencséd lehet. A múltkor a "madaras" hipermarketben is láttam.

adabada
adabada / adabada Mon, 2012-01-30 16:23

Indiai fűszerkeverék, ugyanolyan kiszerelésben lehet kapni mint bármelyik másik fűszert az áruházakban!

566
vaddisznóhús 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
disznózsír 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
félszáraz vörösbor 1 dl
laskagomba 25 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
fűszerpaprika 2 kk
garam masala 1 kávéskanál
whiskey 3 teáskanál
alma 1 nagy db