Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaddisznósült Márti konyhájából

Vaddisznósült Márti konyhájából
Vaddisznósült Márti konyhájából
180 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony-újév idejére eltettünk egy szép darab vaddisznótarját a fagyasztóba. Végre feldolgozásra került! A receptet az egyik kedvenc, német főzős oldalon találtam meg. Finomnak és az elkészítése egyszerűnek ígérkezett. Így is lett. Előző nap remekül elő lehet készíteni; marinálás és a zöldségek megfőzése. Másnap már csak össze kell állítani, és mehet is a sütőbe. Nagyon ízlett mindenkinek - biztos, hogy többször meg fogom csinálni.

hozzávalók / 4 adag

A sült

A mártás

ajánlat

A köret ízlés szerinti. Én burgonyaknödlivel, vöröskáposztával és áfonyadzsemmel töltött sült almával tálaltam. Illik hozzá pl. a pikáns kelbimbó (lsd. receptem), vörösborban párolt körte, stb., és krumplikrokett. Jófajta testes vörösbort kínáljunk melléje.

Szólj hozzá!

elkészítés

A sült

  1. A húsról eltávolítjuk a hártyákat (ha van rajta), leöblítjük, leitatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük mustárral.
  2. A pácoló edénybe 4-5 ek olívaolajat öntünk, ebben a húst megforgatjuk. Az apróra kockázott fokhagymával megszórjuk, rámorzsolunk egy kis kakukkfüvet, és hozzátesszük a rozmaringágacskát. Lefedjük, és hűvös helyen sütésig pihentetjük (ca. 12 óra).
  3. Másnap erős lángon mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, diónyi vaj hozzáadásával.
  4. A zöldségeket megfőzzük ételízesítős vízben. A paradicsomot meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk.
  5. Az elősütött húst egy nagyobb jénaiba helyezzük, körülrakjuk a megfőtt zöldségekkel, a frissen felaprított hagymával, paradicsommal. A marinád maradékát a tetejére kanalazzuk. Aláöntjük a vörösbort, és a zöldségek levéből 4 dl-t. Befedjük.
  6. 250 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd amikor forr a szaft, 200 fokra redukáljuk a hőmérsékletet, és 2 órán keresztül pároljuk. A teteje fedővel is megpirul.

A mártás

  1. Kb. másfél óra után mixerbe szedjük az összes zöldséget, hozzáadjuk az áfonyadzsemet, és rámerjük a vörösboros szaftot, legjobb adagolva, hogy ellenőrizhessük a szósz sűrűséget. Ízlés szerint tehetünk hozzá 1 ek citromlevet és pici barna cukrot.
  2. Dúsíthatjuk főzőtejszínnel. Átöntjük egy kisebb lábasba, és tálalás előtt összeforraljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 11 230
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült vaddisznó tarja, vaddisznósült, vaddisznósült mártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

766
vaddisznóhús 1.5 kg
rozmaring 1 szál
kakukkfű 1 kk
dijoni mustár 2 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
vaj 2 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 0.5 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
áfonyadzsem 4 ek
száraz vörösbor 3.5 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 4 dl
0 ízlés szerint