Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaddisznósült serpenyőben

Vaddisznósült serpenyőben
Vaddisznósült serpenyőben
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story egyszerű. Vadasfőzéshez készültem, és több húst vettem a kelleténél. De mi legyen a "felesleggel"? Pácolni kevés volt, pörköltnek félretenni még kevesebb, maradt az ötlet: hirtelen süssük ki. Az eredmény minden várakozást felülmúlt, és bizonyítja, hogy vadhús is készíthető frissen sütéssel percek alatt, nemcsak napokig pácolva és órákig párolva.

Jelen esetben vaddisznócombot használtam, ez lényeges.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretet szándékosan nem írtam, hiszen sokféle köretet adhatunk sültek mellé. Ahogy a képen látható, a magam részéről burgonyapüré,és házi savanyúság volt az aktuális, de a zöldséges bulgur vagy éppen a polenta ugyanúgy megtette volna. 

Ami lényeges: a húst nem szabad túlsütni, mert rágós lesz, azonban vaddisznó révén át kell sülnie, nem szabad, hogy rozé vagy véres maradjon a belseje. 

Aki szereti a vadat, nem fog csalódni, mert pácolás híján az igazi vadíz fog visszaköszönni a tányérról. Aki pedig kacérkodik a vadételek készítésével ideje, hogy tegyen egy próbát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeleteljük fel kb. fél centi vastagságúra, majd kenjük be vékonyan mustárral, végül frissen őrölt fekete borssal szórjuk meg. Ha azonnal sütjük, akkor szükségtelen, ha később szándékozunk sütni a húst, akkor viszont kívánatos egy tálba tenni a szeleteket, majd kevés olajat önteni rá, hogy a hűtés során ne száradjon meg a felületük.
  2. A fokhagymagerezdeket egészben, egy kés lapjával zúzzuk össze.
  3. Serpenyőben nagy lángon forrósítsunk fel mangalica- vagy sertészsírt, a hússzeleteket sózzuk meg, és süssük elő. Oldalanként nem szükséges 1-1,5 percnél tovább sütni. Amikor a szeleteket megfordítjuk, dobjuk a serpenyőbe a zúzott fokhagymagerezdeket is.
  4. Ha mindkét oldalát elősütöttük a húsnak, öntsük fel kevés fehérborral, és vegyük takarékra a gázt. Pároljuk oldalanként kb. 3-4 percig, ha van megfelelő méretű fedő, tegyük a serpenyőre. Az utolsó percben adjuk hozzá a vajat, és keverjük el a pecsenyelével, ameddig újból felforr.
  5. Tálaljuk a fehérboros vajas pecsenyelével azonnal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 353
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Vaddisznósült fehérboros vajas pecsenyelével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

775
mangalica zsír 1.5 ek
vaddisznóhús 0.5 kg
fokhagyma 3 gerezd
vaj 4 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
fehérbor 0.7 dl