Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaddisznótokány

Vaddisznótokány
Vaddisznótokány
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugyan a vaddisznószezon már a végén tart, de ha sikerül beszerezni, akkor ajánlom figyelmetekbe ezt a tokányt. Nagyon ízletes, főleg ha valamilyen karakteres ízű erdei gombával készítjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk és kisujjnyi vastag csíkokra szeleteljük.
  2. A hagymát felaprítjuk, az olajon megdinszteljük, és mikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a kb. 1 cm széles csíkokra vágott bacont, tovább pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, és tovább pároljuk.
  4. A gombát megmossuk, csíkokra vágjuk, és mikor a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott paprikával és darabokra vágott paradicsommal, fokhagymával együtt.
  5. Hozzákanalazzuk a paradicsomsűrítményt, fűszerezzük, majd felöntjük vörösborral.
  6. Fedő alatt puhára pároljuk, időnként megkevergetjük, hogy ne égjen le. (A vaddisznót tovább kell főzni, ezért ha túl hamar elfőné a levét, kis vízzel pótoljuk. A végén a szaftnak elég sűrűnek kell lennie.) 
  7. Burgonyaropogóssal, tört hagymás burgonyával vagy burgonyafánkkal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 31 002
elküldve: 6
receptkönyvben: 205
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tokány

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuzska68
Zsuzska68 Sun, 2013-01-20 08:56

Egyet értek Sanchoval! Házi füstölt szalonna és jó fajta disznózsír dukál a vaddisznónak!

Sancho
Sancho Fri, 2012-04-06 11:48

Vaddisznóhoz bacon? Meg olaj? Ajjaj, azt soha! A többi stimmel.

565
vaddisznókaraj 1 kg
gomba 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
bacon 3 szelet
vörösbor 3 dl
zöldpaprika 2 db
paradicsom 2 db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint