Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadkovászos nokedli Torma konyhájából

Vadkovászos nokedli Torma konyhájából
Vadkovászos nokedli Torma konyhájából
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet, hogy világ-első magyar recept??? Ki kellett próbálnom! Selymes, mégis ugrós al dente keménységű tésztát kaptam, amit pici borral megbolondított, lecsós gombaraguval és friss salátával tálaltam.

Továbbra is kísérletezek a vadkovászos tésztákkal, kenyerekkel...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból (aktív vadkovásszal) közepesen lágy, sima tésztát keverünk, majd konyhapulton letakarva pihentetjük 1 órát vagy egy éjszakát a hűtőben.  
  2. Bő, forró, sós vízben főzzük 1-2 percig forrás után, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  3. Jó magyaros pörkölttel vagy paprikással az igazi!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 2 607
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nokedli, galuska, friss tészta, házi tészta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timcsók
Timcsó / Timcsók Fri, 2013-04-12 22:41

Uhhh, kedves Torma....csak pislogok :-D
Mi még mindig haragban vagyunk (mármint én és a Jenci kovász) de nem adom fel, csak most pihentetek...:-D

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-04-13 22:46

Szia Timi, ne is add fel! Megéri kicsit küszködni kezdetben...:))) kellemes hétvégét, udv, T:)

Megint sutottem kefirkovászos lángost ( fenomenalisan finom!)! most a hűvösebb ido miatt lassabban erjedt a kefirkovasz, ezert betettem egy meleg vizes labosba és letakartam; gyönyörűen felhabzott! Az erjesztéshez fontos az állandó langyosság... De főleg, amikor elindítjuk az erjesztést...
Minél tobbet használod a kovaszodat, annál erősebb lesz és akkor állandóan aktív is...

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-04-11 21:04

És itt van végre! :) Nagyon klassz! Én is fogok ilyet, hétvégén. Gombapaprikással (nekem is van fenn borosan) vagy nem is tudom, de mindenképp kipróbálom. Köszi az ötletet, kifogyhatatlan vagy! :)
Pusszancs: F ;)

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-04-12 00:57

Köszi Fahéjka; tudod, ha valami érdekel, akkor zakatol az agyam és keresem az információkat, tanulok...a neten könnyű! A vadkovászos tészta-recept után már könnyű volt kitalálni a vadkovászos lángost és nokedlit :))) egyébként úgy sejtem, hogy a kefírkovásszal még finomabb lenne! ki kell azt is próbálni! Kellemes hétvégét, puszillak, T:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-04-11 21:06

Ja, és tetszik ez a kék-sárga kép! Hangulatos. Eszembe jut a Sétakocsikázás holdfénynél Athénban. :))

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-04-12 01:14

Romantikus asszociáció.....a szép lelkedre vall :) a háttér a szépséges-dzsungeles kertünk, este.
Nekem bezzeg a képről csak a jó magyaros paprikás jut eszembe; megdobni egy szaftos paprikással és befalni! :DDD

csato
csato Thu, 2013-04-11 18:32

Hát mindig elvarázsolsz az ötleteiddel Torma!Én meg még mindig nem csináltam vad kovászt.Egyszerűen nem volt időm elég idióta napjaim,heteim vannak.De ki nem hagyom az biztos!Üdv Csató

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-04-12 00:47

Nem baj, Csató, a kovászra kicsit figyelgetni kell; majd ha lesz időd. próbald ki kefírkovásszal...a kefírkovászos lángos is mennyei....:) kellemes hétvégét, T

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2013-04-11 18:29

Jobbnál-jobb ötleteid vannak. Olyan jól néz ki, hogy ki kell próbálnom. Mentve ez is . Puszi Piroska

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-04-12 00:43

Köszönöm Piroskám, ezek szerint van működő kovászod? Nevet adtál-e neki? És sütöd a kenyereidet? Kellemes hétvégét, puszi, Torma :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-04-11 18:08

Isteni!!!! Látod, én olvastam először. + a boros-gombás cucc (ne kételkedj, napok óta ezen pörög az agyam). Ez valami kísérteties. Működhet ez a kefires gyorsított kovásszal is? Hol szeded ezt a rengeteg jó ötletet? Te találod ki? GRATULÁLOK!!! Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-04-12 00:40

Hát annyira jó, hogy az első alkalommal csak felfaltuk, fotózás nélkül ....azt összevágott petrezselyemmel csináltam! A tésztába kevertem a petrezselymet. Még jobban izlett úgy, de itt a klasszikust akartam bemutatni....
Persze, hogy működne a kefíres kovasszal, csináld meg! én nehezen jutok kefírhez, de most dolgozom a beoltásos módszeren. Szerintem kefíres kovásszal még finomabb lenne; tudod, az a különlegesen selymes állag, amit a tésztának kölcsönöz!
Az ötletek meg csak jönnek; és ezt pont Te kérdezed, aki kifogyhatatlan az új ötletekből évek óta?????? Kellemes kefíres kreációkat, puszillak, (remélem teljesen jól vagy már?) T:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-04-12 10:52

Szia Torma!
Igyekszem gyógyulni, ezt bizonyítja éledező érdeklődésem a főzés után. A kefires gyors, tehát én arra startolok. Köszi az ötletet. Szép hétvégét. Puszi: Vass

576
finomliszt 3 bögre
tojás 3 db
kovász 250 g
0.5 teáskanál
víz 3 dl