Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadkovászos palacsinta

Vadkovászos palacsinta
Vadkovászos palacsinta
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kovászos csoport tagja vagyok a legnagyobb létszámú közösségi oldalon. A "megfertőzés" erre vonatkozik. Egyelőre marad a kísérletezgetés.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szokásos módon tölthetjük bármivel ízlés szerint. Még másnap is pillekönnyű, finom. Meglepő módon hajszálvékony, pihe puha tésztát kapunk. Ha már egyszer megfertőztek, ki kellett próbálnom. Nem bántam meg. Éljen a VADKOVÁSZ!!!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hűtőben pihenő vadkovászból (nekem rozsos) kivesszük a megadott mennyiséget, és palacsintatésztát keverünk a hozzávalókból.
  2. A folyadék mennyisége változhat attól függően, hogy milyen vastagságút szeretnénk.
  3. 1 órát pihentjük a konyhapulton.
  4. A szokásos módon kisütjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 181
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nem szőke

Mióta szakács: 2011.11.17.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

kovászos palacsinta, palacsinta alaptészta vadkovásszal, palacsinta alaptészta kovásszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nemszoke
Nem szőke / Nemszoke Wed, 2014-11-12 08:43

Szia Torma! Gondoltam, hogy Te leszel az első hozzászóló, mivel rendkívül lelkes vagy a csoportban, ami igazán inspiráló. Nagyon sokat segítesz a botladozó csoport társaknak. Igaz, hogy szinte én is az elsők között csatlakoztam a csapathoz, de inkább csendes szemlélő vagyok. Azért egy két kenyeret már tettem fel én is. "Megfertőztetek" alaposan ezzel a vadkovásszal, hatalmas kihívás. Kísérletezem rendesen, készítettem már én is kovásszal nokedlit, hosszú metéltet, valóban nagyon jól lehet dolgozni a tésztával, és szerintem a titok abban rejlik, hogy a bekevert tésztát állni hagyjuk.
Igazán köszönöm a gratulációt, de ez nem csak én érdemem. Jó ötlet ez a sós palacsinta változat. Ki fogom próbálni. :) ;)

dadimami
dadimami Thu, 2019-02-14 00:03

Kedves Nem szőke!
Szintén fertőzöttként a sós palacsintához, (amennyiben szereted a juhtúrós ételeket) szeretném figyelmedbe ajánlani Pierogi ruskie avagy lengyel krumplis-túrós derelyét, itt találod a nosaltyn, Csiperkeszter receptje, érdemes kipróbálnod, nem bánod meg. Az ottani kommentemben írtam le, hogy a juhtúrós tölteléket palacsintába téve szoktam készíteni, ami igen bevált.
Én pedig kipróbálom a kovászos palacsintát, Évi néni kovászos fánkja után. Most utóbbinak van a szezonja, bár mindkettő nagy rákészülést igényel részemről (lélekben), mert nagy a család, a felnőtt gyerekeim (három), csatolt párjaikkal és 3 unoka, ezért nálunk a palacsinta és a fánk készítés úgy kezdődik, hogy végy két kg. lisztet... a palacsintát 4 sütővel sütöm egyszerre, úgy másfél órán keresztül.

Torma
Torma / Torma Mon, 2014-11-10 12:42

Hurrá! új vadkovászos recept!! GRATULA! Nagyon guszta és ismerem, mert én is gyakran sütöm; leginkább a sós variációját. Legutóbb apróra vagdalt snidlinget tettem a tésztába és sajttal, tejföllel, petrezselyemmel, kis chilivel kináltam. További vadkovászos kalandokat! És én is a vadkovászos csoport aktív tagja vagyok :)

382
kovász 10 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 2 db
tej 2 dl
ásványvíz 2 dl
1 csipet