Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadmálnás-epres szelet

Vadmálnás-epres szelet
Vadmálnás-epres szelet
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jól ismert fanta szelet újragondolt változata. Jó érett, szabadföldi magyar eperből isteni finom!

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Túrós krém

Zselés réteg

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük.
  2. 6 tojássárgát kikeverünk 6 evőkanál porcukorral és hozzáadjuk az olajat. A tojásfehérjéket felverjük.
  3. A cukros tojássárgához először a felvert tojásfehérjéket adjuk hozzá, majd a száraz hozzávalókat. Kivajazott tepsibe öntjük, majd 180 fokon készre sütjük. Kihűtjük.

Túrós krém

  1. A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a túrót és a felaprított epret. Ha jól összekeverjük, a kihűlt piskótára kenjük.

Zselés réteg

  1. A pudingport kikeverjük a fanta vadmálnával és megfőzzük úgy, mintha pudingot főznénk. Jó sűrű lesz.
  2. A maradék epret felszeleteljük. A túros krémre rakosgatjuk. Ha a fantás puding nem forró, de még meleg ( ált. 2-3 percet elég várni főzés után), akkor ráöntjük a süti tetejére. Ha kihűlt, mehet a hűtőbe dermedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 237
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnico

Mióta szakács: 2013.08.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-túrós süti, túrós sütemény, fanta szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1336
finomliszt 4 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojás 6 db
porcukor 6 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
tehéntúró 500 g
margarin 200 g
porcukor 250 g
eper 500 g
szénsavas narancsos üdítőital 7 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
eper 300 g