Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadpörkölt bográcsban Dorka konyhájából

Vadpörkölt bográcsban Dorka konyhájából
Vadpörkölt bográcsban Dorka konyhájából
145 perc / előkészület: 25 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy alkalommal én voltam a vállalkozó szellemű, aki elkészítette ezt a pörköltet, de a végén mindenkinek ízlett, és finom lett nagyon. Elkészíthető a konyhában, fazékban is.

hozzávalók / 7 adag

  • 3,5 kg dámszarvas combja (bármilyen más hús is jó hozzá)
  • 7 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 3-4 fakanál disznózsír
  • fél tubus paprikakrém
  • fél tubus gulyáskrém
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • só, bors, ételízesítő
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • 2-3 levél babérlevél
  • fél cs pirospaprika (de lehet egész is)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felszeletelt hagymát, fokhagymát rátesszük a zsírra, és addig pirítjuk, míg üveges nem lesz.
  2. Ha kész a hagyma, akkor a kis kockákra vágott húst hozzáadjuk a hagymához, majd addig főzzük, míg nem lesz fehér.
  3. Ha kezd fehér lenni a hús, akkor hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát felvágva.
  4. Ezután a fűszereket tesszük bele, belenyomjuk a fél tubus paprikakrémet, gulyáskrémet. Jó kis marék sót, pirospaprikát, majd a többi fűszert a tetejére szórjuk, mindenből annyit, hogy szépen kerüljön mindenhova.
  5. Ezeket jó alaposan összekeverjük, megkóstoljuk, és amit hiányolunk belőle, abból teszünk még hozzá.
  6. Kevergetés mellett addig főzzük, míg a hús puha nem lesz, ha nem lenne elég szaftja, akkor öntünk hozzá egy kis pohár vizet.
  7. Tálalásnál főzhetünk mellé krumplit, nokedlit vagy egyszerűen kenyérrel, és savanyúval fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 43 179
elküldve: 6
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka09

Mióta szakács: 2013.05.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

dám pörkölt bográcsban, szarvaspörkölt bográcsban, vadpörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!