Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadspárgás fritaja

Vadspárgás fritaja
Vadspárgás fritaja
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételét először a Labin melletti Lazzarini-Battiala palotában készítették el nekünk. A Battialák Velencétől kapták grófi címüket, hatalmas birtokaik voltak az Isztria keleti oldalán, majd 1825-ben férfi ágon kihalt volna a nemesi név, ezért a gróf lánya férjhez ment a Lazzarini nemesi család sarjához és a két régi név ezentúl együtt élt tovább.

Azt már a Sv. (Sveti) Martinban vagy ahogy több térképen is szerepel, Martinskiben, az egykori Lazzarini-Battiala palota, valójában udvarház egyik szárnyában létesített családi apartmanhotelben tudjuk meg, hogy a nemesi család a II. világháború után eladta birtokainak jelentős részét a jugoszláv hatóságoknak és Olaszországba költözött. Az egykori udvarház, amelyet a XVIII. század utolsó éveiben építettek, részben rendezett tulajdonviszonyainak köszönhetően nagyrészt felújított, de azért akadnak olyan részei is, amelyen akad még tennivaló.
A háziakkal egész éjjel beszélgettünk pár korsó teran mellett, viszont másnap korán kellett kelni. A reggelink viszont kárpótolt a korai kelésért. Vadspárgás rántotta gőzölgött az asztalon. A vadspárga nagyon különleges ízvilágú, nem olyan semleges ízű, mint a fehér termesztett spárga. Vékony szárai intenzív zöld színben tündökölnek, enyhén kesernyés utóízzel, ami azonban nagyon kellemes, frissítőleg hat.


hozzávalók / 4 adag

  • 500 g vadspárga (itthon vásárolhatunk vékonyabb, zsengébb zöldspárgát)
  • 150 g vöröshagyma
  • 8 db tojás
  • 0,5 dl olívaolaj
  • bors

ajánlat

A vadspárgához az Isztrián malvazija illik, idehaza sauvignon blanc.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vadspárgát vagy zöldspárgát, pontosabban a zsenge részét (a fás rész hajlítással letörik), kisebb darabokra vagdossuk, olyan háromcentisekre.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajra dobjuk és üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg meg nem puhul.
  4. Ezután a felvert tojásokkal nyakon öntjük a spárgákat és rántotta lágyságúra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 190
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

zoranka

Mióta szakács: 2008.05.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: horvát
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

prohanta
prohanta Sun, 2016-05-22 17:26

Kiprobaltam es isteni finom. Pont megy a dietamhoz. En meg tettem bele koktelparadicsomot is es reszeltem a tojasba egy keves parmezan sajtot. Valami mennyei lett!

modosa
modosa / modosa Tue, 2010-05-11 13:25

Az, hogy jó recepteket talál itt az ember, már megszokott. De hogy egy ilyen varázslatos helyet is bemutattál, azért külön köszönet :)
üdv, Anikó